1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “KUMPAS KURAN BİZ DEĞİL, KENDİSİDİR”
“KUMPAS KURAN BİZ DEĞİL, KENDİSİDİR”

“KUMPAS KURAN BİZ DEĞİL, KENDİSİDİR”

''Çavuşoğlu ile beni Genel Yönetim Kurulu’ndaki görevimizden alan Özgürgün’ün amacı istediği üye listesini Genel Yönetim Kurulu’ndan geçirmek değil miydi? Bu davranış kumpas değilse, nedir?”

A+A-

 

Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) 31 Ekim’de yapılacak kurultayında aday olacağını açıklayan Lefkoşa milletvekili Ersin Tatar, UBP Genel Başkan Hüseyin Özgürgün’ün açıklamalarını eleştirerek, “Kumpası kuran bize değil, kendisidir” dedi.

Tatar, basın bürosu aracılığıyla yaptığı açıklamada Özgürgün’ün dünkü açıklamalarını eleştirdi. Tatar, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“CTP kurultayı öncesinde defalarca erken seçim istediğini söyleyen Sayın Özgürgün, UBP kurultayı yanaşınca birden bire ne oldu da CTP ile ortaklık uğruna UBP’yi küçük ortak durumuna düşürecek şekilde hükümete girilmesine öncülük etmiş aşırı istek göstermiştir ? Benim hiç bir arkadaşımla bir alıp veremediğim yok, Bakan arkadaşlarımızı her hangi bir şekilde hedef de almıyorum ama 3 İlçe Başkanı ile Genel Sekreteri neden bakan yapıldı? Bu yapılırken doğru çıkmayacak olsa da bir kurultay hesabı yapılmadı mı? Nazım Çavuşoğlu ile beni Genel Yönetim Kurulu’ndaki görevimizden alan Özgürgün’ün amacı istediği üye listesini Genel Yönetim Kurulu’ndan geçirmek değil miydi? Bu davranış kumpas değilse, nedir?” 

“BAŞKAN ADAYI OLMAYA AYLAR ÖNCE KARAR VERDİM”

Özgürgün’den bakanlık istemediğini, UBP Genel Başkan adayı olmaya ise son üç ay içerisinde değil bir yıl önceden karar verdiğini belirten Tatar, bu kararı Özgürgün dahil partinin içindeki bazı arkadaşlarının aylar öncesinden bildiğini kaydetti.

Özgürgün’ün ‘UBP, köhnemiş 700 üye ile kurultay yapacaktı ve ben kazanacaktım ama ben şimdi 8 bin üye ile seçime gidiyorum ’ sözlerini de eleştiren Tatar, bu sözlerin “yaralayıcı ve karalayıcı” olduğunu savundu.

Son dönemde yaptıkları itirazın partiye üye yapılmasına yönelik olmadığını belirten Tatar, “Bizim itirazımız, bazı kişiler üye yapılırken birçok arkadaşımızın bize yakın oldukları düşüncesiyle üye yapılmamasındır, diyalog isteğimizin, listeler üzerinde uzlaşma talebimizin reddedilmesinedir” ifadesini kullandı.

Tatar, şöyle devam etti:
“Özgürgün, koltuk sevdalısı olmadığını, fedakarlık yaparak hükümete girmediğini söylerken de herkesi aldatabileceğini zannediyor. Özgürgün’ün hükümette görev almamasının tek nedeni, CTP Genel Başkanı Talat’ın milletvekili olmadığı için Başbakanlık görevini alamamasıdır. Talat ve Özgürgün kabine dışında kalmışlar ve henüz kamuoyu ile UBP yetkili organlarının, UBP milletvekillerinin dahi bilmediği gizli bir protokole imza atmışlardır. Özgürgün’ün yanlışları sonucu aslında UBP iki buçuk bakanlığa denk gelen bir ağırlıkla hükümete girmiş, beş kırık dökük Bakanlık koltuğu ile aldatılmış, küçük ortak durumuna düşürülmüştür”

“SEÇİMDEN BAŞARISIZ ÇIKMA LÜKSÜ YOK”

Özgürgün’ün ‘ilk seçimlerde başarısız olursa zaten genel başkanlığı bırakacağını’ söylemesinin ülke ve UBP için geçerli ve doğru bir yaklaşım olamayacağını da ifade eden Tatar, şöyle devam etti:
 
“Genel Başkan şimdiye kadar kendisine tanınan şansları iyi değerlendirememiş ve başarısız olmuştur. Gelinen konjonktürde, ne UBP’nin ne de KKTC’nin UBP’nin bir seçimden daha başarısız çıkma lüksü yoktur. UBP’yi ve ülkemizi seven bizler ne partimizi, ne de ülkemizi Özgürgün’ün performansını ve yapabileceklerini bile bile riske atamayız”

Tatar, Özgürgün’ün geçmişte DP’den UBP’ye transfer olduğunu, ancak bugün bunu unutarak, partiyi bölmeye çalıştığını iddia etti.

İsteklerinin UBP’nin bir an önce çalışkan, doğruları söyleyen, tabanla bütünleşen, herkesi kucaklayan, vefalı, projeye önem veren KKTC halkının refah seviyesini yükseltmekte kararlı bir genel başkana kavuşması olduğunu belirten Tatar, kendisine gösterilen ilgiden memnun olduğunu kaydetti.

UBP Genel Başkanı seçilmesi halinde hedefinin, hızlı büyüyen bir KKTC ekonomisi, demokratik, katılımcı, proje üreten, taban ve tavanın bütünleştiği, herkesin bir birini sevip saydığı bir Ulusal Birlik Partisi olduğunu ifade eden Tatar, “Kendime ve halkımıza, UBP’lilere başarılı olacağımız yönünde kesin olarak güveniyorum” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.