1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KUMSAL PARK’TA ÇALIŞMALARA BAŞLANDI
KUMSAL PARK’TA ÇALIŞMALARA BAŞLANDI

KUMSAL PARK’TA ÇALIŞMALARA BAŞLANDI

KUMSAL PARK’TA ÇALIŞMALARA BAŞLANDI

A+A-

PARKTA, ENGELLİ ÇOCUKLARA ÖZEL OYUN ALANLARI YARATILIYOR

Lefkoşa’daki Kumsal Park’taki tadilat çalışmaları başladı.

Lefkoşa Türk Belediyesi ile Telsim’in hazırladığı “Yeniden Canlandırma ve Işıklandırma Projesi” çerçevesinde gerçekleştirilecek tadilat kapsamında görme engellilere özel yürüme parkuru ve engelli bireylere özel oyun alanı yapılıyor. Parkın tadilat çalışmalarının Haziran ayında tamamlanması planlanıyor.

Telsim’den yapılan açıklamaya göre, mevcut parkelerin bir kısmı sökülüp, görme engellilerin yürüyüş yolu için engelli parke montajı yapılıyor.

Parktaki engelli rampaları yenilenecek ve spor alanına erişim için bir engelli rampası inşa edilecek. Parkta engelli kullanımına uygun spor aletleri yerleştirilmesi ile engelli bireyler de spor alanında diledikleri gibi vakit geçirebilecek.

Eski oyun grupları ile spor aletleri çıkarılıp, yerine yenileri monte edilecek. Oyun alanları kauçuk zemin ile yeniden düzenlenecek. Oyun alanında emniyetli salıncaklar, engelli çocuklar için özel salıncaklar, tırmanma oyun grubu, tahtarevalli ve sürpriz oyuncaklar yer alacak.

Parkta ayrıca mevcut banklar kaldırılarak, yerine yenileri monte edilecek ve dinlenme alanları arttırılarak, parkta vakit geçirecek kişilere geniş dinlenme alanları sağlanacak.

Engelli bireylerin, çocukların ve ailelerin birlikte vakit geçirebileceği teknolojiye uyumlu bir parkta vakit geçirecek olan kişiler Telsim’in ücretsiz internet hizmetinden de faydalanabilecek.

TAK

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.