1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KUNDAKÇILAR KAYIP
KUNDAKÇILAR KAYIP

KUNDAKÇILAR KAYIP

Kundakçılar kayıp

A+A-

Sky Venüs Hotel’i kim ya da kimlerin ne amaçla ateşe verdiği henüz bilinmiyor. Polis olayı soruşturmaya devam ederken, suçluların bir an önce ortaya çıkarılması bekleniyor
 
Ahmet İLKTAÇ

Gazimağusa’ya bağlı Yeniboğaziçi köyü sınırları içerisinde bulunan ve geçtiğimiz cuma akşamı sabaha karşı 3 farklı noktadan kundaklanan ve onlarca kişiyi ölümle burun buruna getiren Sky Venüs Hotel’de yangının izlerini silmek için çalışmalar devam ediyor.

Hotelde yaklaşık 100 bin TL’lik hasar oluştuğu belirtilirken, Gazimağusa polisi de yangınla ilgili soruşturmasını tüm hızıyla sürdürüyor ancak sırra kadem basan kundakçıların izine henüz rastlanamadı.

Olay gecesi kamera görüntülerini incelemeye aldığı belirtilen polisin, kundaklama olayını aydınlatmak için başlattığı soruşturmasını titizlikle sürdürüp suçlu veya suçluların ortaya çıkarması bekleniyor.

Oteli kimin ya da kimlerin ne amaçla ateşe verdiği kafalarda soru işareti olarak dururken, yangında, otel odalarında mahsur kalan otel müşterilerinin yaşadığı travma ise belleklerdeki yerini koruyor.

Çavlan: 2 farklı olaydan şüphe duyuyorum

Sky Venüs Hotel sahibi Turgut Çavlan, yangının izlerini önümüzdeki salı gününe kadar tamamıyla sileceklerini belirtirken, kundaklama olayının, hotelin ticari gelişimini yok etmeye yönelik olduğunu bildirdi.

Çavlan, son zamanlarda birilerinin ayağına bastığını ve kundaklama olayı ile ilgili 2 farklı olaydan şüphe duyduğunu açıkladı.

Turgut Çavlan, otellerinde çok büyük zarar olmadığını, yaklaşık 100 bin TL’lik zarar meydana geldiğini ve tüm zararı nakit olarak kendisinin karşıladığını söyledi.

Kendisinin 39 yıldır inşaat mühendisliği de yaptığını anlatan Çavlan, devre dışı kalan 33 odalarının muhtemelen önümüzdeki salı günü gerekli tadilatları yapılarak yeniden hizmete gireceğini kaydetti.

Otelin bekleme bölümlerinin yakıldığını ve bu bölümlerde bulunan halı, oturma grubu ve orta sehpaların yandığını ifade eden Turgut Çavlan, diğer bölümlerin de sadece is olduğunu, yangının odalara hiç girmediğini bildirdi.

Turgut Çavlan, polisin titiz araştırmasına devam ettiğini, iyi niyetli ve kapsamlı bir şekilde soruşturma yürüttüğünü ifade etti.

Polis Genel Müdür Muavinlerinden Ahmet Soyalan’ın, Gazimağusa Polis Müdürü Ömer Tazeoğlu’nun ve Gazimağusa Adli Şube Amiri Enver Erem’in önceki gün olay yerine gelerek incelemelerde bulunduklarını anlatan Çavlan, polisin ilgisinden memnun olduğunu kaydetti.

Turgut Çavlan, hotelinin kundaklanmasında şüphe duyduğu kişiler olduğuna dikkat çekerken, son zamanlarda birilerinin ayağına bastığını, kundaklama olayı ile ilgili 2 farklı olaydan şüphe duyduğunu yineledi.

Saldırının Sky Venüs Hotel’in ticari gelişimini yok etmeye yönelik bir saldırı olduğuna vurgu yapan Çavlan, “Bu bana yönelik bir saldırı olmuş olsaydı arabamı yakardılar veya bana saldırırdılar” dedi.

Turgut Çavlan, kundaklama gecesi hotelin duvarına ruj ve göz kalemi ile yazılan notun ne olduğu yönünde polisin araştırmasının devam ettiğini belirtirken, yazının ne anlama geldiğinin hâlâ çözülmediğini dile getirdi.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.