1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KUNDAKLAMA DAVASININ AKIBETİ HAFTAYA BELLİ OLACAK
KUNDAKLAMA DAVASININ AKIBETİ HAFTAYA BELLİ OLACAK

KUNDAKLAMA DAVASININ AKIBETİ HAFTAYA BELLİ OLACAK

Kundaklama davasının akıbeti haftaya belli olacak

A+A-

Lefkoşa’daki eş zamanlı üç kundaklama olayı ile ilgili davada, savcılık duruşma için süre talep etti, sanıklar davanın duruşmasız, kağıt üzerinde Ağır Ceza Mahkemesi’ne havalesine itirazları olmayacağını belirtti

Emine UYSAL

Lefkoşa’da 19 Şubat’ta King Autos, Özmerhan Group ve Opel Plaza isimli üç işyerinde eş zamanlı kundaklama yapmak suçundan cezaevinde hükümsüz tutuklu olan Evren Baysal, Eren Baysal, Ozan Ögeyik ve Adem Bağlars tutukluluk sürelerinin dolması nedeniyle dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Yargıç Rauf Kürşad’ın huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına Savcı Yardımcısı Behrat Mavioğlu, ön soruşturmanın (PI) duruşmalı yapılacağını belirterek, davanın ileri bir tarihe ertelenmesini ve tutukluluklarının devamını talep etti.

Söz alan sanıklar ise, davanın alt mahkemede duruşma yapılmadan kağıt üzerinde Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’ne havale edilmesine bir itirazları olmayacağını belirtince, Savcı Behrat Mavioğlu, durumu değerlendirmek için süre talep etti. Mahkeme, savcılığın ne yapacağına karar verebilmesi için davayı 27 Eylül’e erteledi.

Lefkoşa’da 25 aracı kundaklamışlardı

Lefkoşa’da 19 Şubat’ta saat 00.50’de kameralardan tespit edilen 6 kişi, King Autos ve Opel Plaza’ya ait toplam 25 aracı kundaklamıştı.

Saldırganlar, Özmerhan Finans’ın binasının giriş kapısını da yanıcı madde döküp, ateşe vermişti.

King Autos’u kundaklayanlardan biri olmakla suçlanan Mahmut Selkar’ın aleyhindeki dava, Ağır Ceza Mahkemesi’ne havale edilmişti.

Mustafa Kaya kaçtı

Lefkoşa’da 19 Şubat akşamı Ömer Arhun’un işletmecisi olduğu Özmerhan Finans, Hamitköy’deki Halil Kahraman’a ait King Autos ve Fikri Macila’nın işletmecisi olduğu Opel Plaza’nın aynı anda kundaklanması olayıyla ilgili tutuklanan ve 265 bin TL teminatla serbest bırakılan zanlı Mustafa Kaya’nın yurtdışına kaçtığı iddia ediliyor.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.