1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KUNDAKLAMADA 4 TUTUKLU DAHA
KUNDAKLAMADA 4 TUTUKLU DAHA

KUNDAKLAMADA 4 TUTUKLU DAHA

Kundaklamada 4 tutuklu daha

A+A-

Emine UYSAL

Lefkoşa’da eş zamanlı gerçekleşen üç kundaklama olayıyla ilgili daha önce 2 kişinin tutuklanip, serbest bırakılmasının ardından, dün de Vasfi Savaş, Evren Baysal, Ozan Geyik tutuklandı.

"Kundaklama" ve "Kastı hasar suçlamasıyla gözaltına alınan zanlı Vasfi Savaş önceki gün, Evren Baysal, Eren Baysal ve Ozan Geyik ise dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı.

Vasfi Savaş'ın Barolar Birliği'nde kaydı bulunmamasına rağmen, kendisini avukat gibi lanse ettiği de iddia edildi. Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu'nun huzurunda görüşülen davada, KKTC Başsavcılığı adına savcı yardımcısı İlhan Damdelen, Lefkoşa Polis Müdürlüğü'ne bağlı Adli Şube Amirliği'nde görev yapan polis memuru Öjen Açıkada'yı dinletti. Mahkemede yeminli şahadet veren Açıkada, zanlılar Evren Baysal, Eren Baysal ve Ozan Geyik'in henüz tespit edilemeyen suç ortakları ile 19 Şubat'ta, saat 00.30'da, Atatürk Caddesi’nde, Ömer Arhun'un işletmeciliğini yaptığı Özmerhan Finans isimli işyerinin doğuya bakan camdan mamul ana giriş kapısını sert bir cisimle kırdıktan sonra, yanıcı madde döküp yaktıklarını iddia etti.

Polis memuru Açıkada, aynı saatlerde Hamitkoy'de faaliyet gösteren Halil Kahraman'a ait King Autos'ta 9 araca ve Fikri Macila'nın işletmecisi olduğu Opel Plaza'da 14 adet araca yanıcı madde dökülüp kundaklandığını kaydetti.

Zanlılar Girne'de yakalandı

Polis memuru Öjen Açıkada, adı daha önce tespit edilen zanlıların 2 Mart'ta Girne'de bulunarak tutuklandıklarım ve bazı sözlü beyanlarda bulunduklarını belirtti. Meseleyle ilgili aranan zanlılar olduğuna vurgu yapan Açıkada, önceki gün tutuklanan Vasfi Savaş'ın olayda kullanılan iki kiralık aracı 8 Ocak'ta kiralayıp, zanlılara verdiğinin tespit edildiğini söyledi.

İkinci bir tanıktan ifade alındı

Polis memuru Açıkada, daha önce zanlıların adını veren bir tanığın ifadesini anımsatarak, yeni bir tanıktan daha ifade alındığını ve bu tanığın zanlı Evren Baysal'ın kendisine Özmerhan isimli işyerini kendisinin yaktığını, Eren Baysal ve Ozan Geyik'in ise diğer iki işyerini yaktığına ilişkin itirafta bulunduğunu ve tanığın ifade verdiğini mahkemeye aktardı.

Kiralık aracın üzerinde çamurlar var

Polis memuru Ojen Açıkada, kiralık  aracın üzerinde çamurlar olduğunu ve zanlıların Opel Plaza'ya bölgedeki köprünün altından geçerek gittiklerinin tespit edildiğini kaydetti.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.