1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KUNDAKLAMADA DAKİKA KRİZİ
KUNDAKLAMADA DAKİKA KRİZİ

KUNDAKLAMADA DAKİKA KRİZİ

Kundaklama olayı ile ilgili polis soruşturması devam ederken olayla ilgili tutuklanan tek zanlının

A+A-

Suna ERDEN

Kundaklama olayı ile ilgili polis soruşturması devam ederken olayla ilgili tutuklanan tek zanlının dünkü duruşmasına dakika farkı damgayı vurdu

Lefkoşa’da 19 Şubat gecesi üç ayrı noktada meydana gelen kundaklama olayı ile ilgili tutuklanan Bülent Gezer dün ek tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Duruşmaya polisin iddiası ve savunmanın iddiası arasındaki dakika farkı damgayı vurdu.

Polis, zanlının olay gecesi Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’nde yattığını, kundaklanan Opel Plaza’nın hastaneye 200 metre uzaklıkta olduğunu, zanlının 23.08.’de hastaneden ayrıldığını ve 23.25’te döndüğünü söylerken kundaklama saatini ise 00.50 olarak açıkladı. Polisin bu iddiası üzerine savunma, 23.25’ten sonra hastaneden ayrılmadıysa 00.50’de nasıl suç işlemiş olabilir iddiasını ortaya koydu.

POLİSİN İDDİASI: HASTANEDEN AYRILDI, KUNDAKLADI

Lefkoşa’da King Oto Galeri, Opel Plaza, “Özmerhan Finans isimli üç ayrı işyerinin 19 Şubat gecesi eş zamanlı kundaklanması olayı ile ilgili polis soruşturması sürüyor. Olayla ilgili 5 aranan şahıs olduğunu açıklanırken polisin elindeki tek zanlı olan Bülent Gezer dün yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Zanlının 19 Şubat gecesi Lefkoşa’da Taşkınöy ve Hamitköy Bölgelerinde saat 00.50 sıralarında meydana gelen kundaklama olayları ile ilgili tutuklandığını belirtti. Polis, zanlının olayla bağlantısının olduğuna dair bir tanık ifadesi olduğunu söyledi. Polis, söz konusu tanığın olayı bildiğini ve ifadesinde zanlının ismini de söylediğini aktardı.

Zanlının olay gecesi Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’nde yattığını kaydeden polis, hastanedeki kamera kayıtlarını incelediklerini, zanlının 23.08 ile 23.25 dakikaları arasında hastaneden ayrıldığını belirtti. Polis, bu süre içerisinde zanlının hastaneye 200 kilometre uzaklıktaki Opel Plaza’yı kundakladığına inandıklarını ifade etti.

TELEFON DÖKÜMLERİ İNCELENİYOR

Polis, olayla ilgili 30 kamera görüntüsünün inceleneceğini, olayda kullanıldığına inanılan bir araç bulduklarını ve araç üzerinde parmak izi araştırması yapacaklarını ifade etti. Polis, ayrıca olay yerinde bulunan kanıtların da incelemesinin sürdüğünü söyledi.

Polis, Girne, Güzelyurt ve Lefkoşa bölgelerinden ifade alacaklarını, 25 telefon numarasının inceleneceğini belirterek, olayla ilgili aranan 5 şahsın ise henüz tespit edilemediğini dile getirdi. Polis, zanlının serbest kalması halinde alınacak ifadelere ve bulunması gereken şahıslara etki edebileceğini öne sürerek 2 gündür tutuklu bulunan zanlının 8 gün daha polis hücresinde tutulmasını talep etti.

SAVUNMA, OLAY SAATİ BAŞKA, ZANLININ ÇIKIŞ SAATİ BAŞKA

Polisin iddialarının ardından zanlının avukatı Mustafa Asena, olay saatinin 00.50 olduğuna dair polisin ifade verdiğini belirterek, “Zanlı eğer 23.25’ten sonra hastaneden çıkmadıysa kundaklama işini nasıl yapmış olabilir” dedi.

Asena, ayrıca hastane ile Opel Plaza arasında 200 metre değil, 400 metre olduğunu, zanlının yürüyecek olay yerine gitmesinin yarım saat süreceğini ifade ederek, zanlının sadece 17 dakika hastaneden ayrıldığını, bu süre içerisinde olayı gerçekleştirmiş olmasının mümkün olmadığını dile getirdi. Asena, zanlının araç ile çok hızlı olay yerine gidip gelmesi halinde en az 10 dakikalık bir zaman geçeceğini ancak bir suç işleyecek kişinin çok hızlı araç kullanarak bu fiili yapmış olmasının mümkün olmadığını savundu.

SAATLER UYMUYOR

Asena, daha sonra polise soru yönelterek Opel Plaza’daki kundaklama saati ile ilgili görgü tanığı olup olmadığını sordu. Polis, bazı kişilerin 23.45 , bazılarının da 00.30 sıralarında kundaklama olduğunu söylediğini aktardı. Bunun üzerine Asena, kundaklama olayı saat 23.30’da dahi olsa zanlının 23.25’te hastanede olduğunu ifade etti.

Asena, bir tanığın zanlının adını vermesi ile polisin tutuklama yaptığını ancak bunun doğru bir yaklaşım olmadığını, zanlıyı suça bağlayacak bir delil olmadığını söyledi. Asena, ayrıca zanlının teminatla serbest kalması halinde telefon incelemesine ve aranan şahıslara müdahale etmeyeceğini öne sürdü ve 8 günlük tutukluluk süresine itiraz etti.

HERŞEY TANIĞIN İFADESİNE BAĞLI

İddia makamı ve savunma tarafından aktarılan olguların ardından değerlendirme yapan Yargıç Musa Avcıoğlu, zanlının 3 noktada meydana gelen kundaklama olayı ile ilgili tutuklandığını, olayın 00.50 sıralarında olduğuna dair polisin ifade verdiğini ancak zanlının 23.25’ten sonra hastaneden çıkmadığına dair kamera görüntüleri olduğunu belirtti.

Yargıç, zanlıyı şu aşamada suça bağlayacak tek şeyin tanık ifadesi olduğunu, var olduğu öne sürülen tanık ifadesinin doğru olup olmadığının araştırılması için polise bir fırsat verilmesi gerektiğini ancak 8 günlük sürenin uzun olduğunu ifade ederek, zanlının tutukluluk süresinin 2 gün uzatılmasına karar verdi.

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.