1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KUNDAKLAMADA YENİ KAYIT!
KUNDAKLAMADA YENİ KAYIT!

KUNDAKLAMADA YENİ KAYIT!

Kundaklamada yeni kanıtlar bulundu

A+A-

Suna Erden

Lefkoşa’da King Oto Galeri, Opel Plaza ve bir finans şirketinin kundaklanması olayı ile ilgili polis soruşturması sürerken yeni kanıtlara ulaşıldı 

Lefkoşa’da Şubat ayı içerisinde üç ayrı işyerinin kundaklaması olayı ile ilgili tutuklu bulunan zanlılar Erhan Baysal, Evren Baysal, Ozan Ögeyik ve Mahmut Selkar dün ek tutuklama talebi ile yeniden Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada soruşturmanın sürdüğü, suçla ilgili yeni kanıtların bulunduğu açıklandı. Polis, bulunan kanıtın ise olay esnasında saldırganların kullandığı kar maskesi olduğunu, maskenin ise zanlı Mahmut Selkar’ın evinde bulunduğunu açıkladı. 

KAR MASKESİ BULUNDU 

Polis, Erhan Baysal, Evren Baysal, Ozan Ögeyik ve Mahmut Selkar’ın henüz tespit edilemeyen suç ortakları ile birlikte 19 Şubat tarihinde saat 00.50 raddelerinde Lefkoşa’da meydana gelen kundaklama olayı ile ilgili tutuklandığını söyledi. Polis kundaklanma suçlarının işlendiği gece zanlı Ozan Ögeyik’in taktığı kar maskesinin başlatılan soruşturma çerçevesinde bulunarak emare olarak alındığını belirtti. Polis, kar maskesinin ise Mahmut Selkar’ın evinde bulunduğunu söyledi. 

Zanlı Evren Baysal’ın evinde de bir adet kapüşonlu eşofman üstü bulunduğunu ve olay gecesi zanlının bu eşofmanı giydiğine dair kamera görüntüleri olduğunu kaydeden polis, soruşturma sürecinde 14 ifade alındığını, 20 kişiden daha ifade alınacağını belirtti. İzlenmesi gereken kamera kayıtlarının olduğunu ve soruşturulması gereken birçok kişinin olduğunu söyleyen polis, zanlıların 8’er gün daha tutuklu kalması talebinde bulundu. 

ZANLILAR TANIK OLDU 

Zanlı Erhan Baysal, Evren Baysal, Ozan Ögeyik ve Mahmut Selkar’ın avukatı Mustafa Asena polisin 8 günlük tutukluluk süresine itiraz etti. Asena, müvekkillerinin polis işkencesi gördüğünü öne sürerek mahkemeye tanık olarak dinlenmelerini talep etti. Tanık kürsüsüne çıkan zanlı Evren Baysal, günlerdir poliste şiddet ve baskı altında olduğunu iddia etti. 

Zanlı Ozan Ögeyik ise tutuklandığı ilk gün saatlerce Girne Polis Müdürlüğü’nde bekletildiğini ve oradaki polisler tarafından hırpalandığını savundu. Mahkeme, aktarılan olgular ve itirazları değerlendirerek zanlıların 4 gün daha tutuklu kalmasına emir verdi.

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.