1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KURAKLIK EKİNİ VURDU
KURAKLIK EKİNİ VURDU

KURAKLIK EKİNİ VURDU

Kuraklık ekini vurdu

A+A-

Alayköylü çiftçiler, bölgenin bu yıl neredeyse hiç yağış almadığını belirtip, Alayköy’den Aslanköy’e kadar biçilecek ürün olmadığına vurgu yaptı
 
Emine UYSAL

Alayköylü çiftçiler, bölgenin bu yıl neredeyse hiç yağış almadığını belirtip, Alayköy’den Aslanköy’e kadar bölgede biçilecek ürün olmadığına vurgu yaptı.

Alayköylü üretici Mevlüt Hacımevlüt, “Bu yıl bölgede biçilecek ürün yok. Konbaylar, ekilen araziye mümkün değil, girmeyecek. Geçen yıl ürün, iyinin iyisiydi. Bu yıl, hemen hemen hiç yağış olmadı. Hayvanlar, ovaya çıkıyor ama yiyecek ot dahi bulamıyor” dedi.

Hacımevlüt, gelir desteği ile ilgili olarak hükümeti eleştirerek, istifa çağırısında bulundu. Mevlüt Hacımevlüt, “Çiftçinin iki yıllık gelir desteği, teşvik primleri ödenmedi. Hükümet, bir yıl boyunca eziyetle yetişen arpanın 4 kilosuna bir kahve parası veriyor ama onu da bir yıl gecikmeli ödüyor. Hükümet bir an önce istifa etsin. CTP, ayak bağı oluyor. Türkiye’yle de anlaşamıyorlar, cezasını halk çekiyor” dedi.

İlyas Yenen ise 25 yıl çiftçilik yaptığını, kuraklık parasının yanlışlıkla bir başka kaleme ödenmesi nedeniyle ciddi bir sorun yaşandığını öne sürdü.

Yenen, “25 yıl çiftçilik yaptım. En nihayet elimdeki toprakları devlete yem paralarını ödeyemediğim için sattım. Çiftçilikte battım. Kahvede oturuyorum. Bu yıl bölge gerçekten çok kötü. Ürün, neredeyse sıfır. Yılmazköy’den Aslanköy’e kadar ot dahi yok. Bu sene bu gölgede tam kuraklık oldu. Türkiye’den gelen su da denize akıyor. Hayvanlar, kuyu suyu içtiklerinden dolayı hasta. Kuraklık olmayan senelerde bu dönemde diz boyu olan ekinler bu yıl hiç gelişmedi” dedi.

Bir diğer çiftçi ise birçok bölgenin ise yağış alsa bile, kırağıdan etkilendiğini ve ekinlerin yandığını öne sürdü

Kıbrıs

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.