1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KURAKLIK TAZMİNATI
KURAKLIK TAZMİNATI

KURAKLIK TAZMİNATI

Gıda, Tarım ve Enerji Bakanlığı, kuraklık tazminatı almaya hak kazanan üreticilere kuraklık tazminatı kapsamında tohumluk verileceğini, ihtiyaçların tespiti için müracaatta bulunulmaları gerektiğini duyurdu.

A+A-

Gıda, Tarım ve Enerji Bakanlığı, kuraklık tazminatı almaya hak kazanan üreticilere kuraklık tazminatı kapsamında tohumluk verileceğini, ihtiyaçların tespiti için müracaatta bulunulması gerektiğini duyurdu.

Tohumluk ihtiyacı olmayan üreticilere ise tohumluk satış bedeli karşılığı nakit ödeme yapılacağı ifade edildi.

Üreticilerin müracaatlarını 6 Haziran Cuma gününe kadar yapması gerekiyor.

Gıda, Tarım ve Enerji Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, çiftçilerin 2013-2014 üretim yılında Genel Tarım Sigortası Fonu’na yaptıkları beyanlara bağlı ödenebilir alanlar esas alınmak üzere Genel Tarım Sigortası Fonu Saptama ve Değerlendirme Komitesi tespitlerine göre kuraklık tazminatı almaya hak kazanan bölgelerdeki üreticilere tohumluk verilecek.

Açıklamada, yüzde 90 zarar gören arpa ekili alanlara; dönüme 25 kg arpa tohumu, buğday ekili olan alanlara dönüme 25 kg buğday tohumu, fiğ ekili olan alanlara dönüme 15 kg fiğ tohumu, tritikale ekili olan alanlara dönüme 30 kg tritikale tohumu verileceği belirtildi.

Yüzde 70 zarar gören alanlara tohumluğun yüzde 70 oranında, yüzde 50 zarar gören alanlara tohumluğun yüzde 50 oranında verileceği belirtilen açıklamada, tohumluk ihtiyacı olmayan üreticilere bunun yerine tohumluk satış bedeli karşılığı nakit ödeme yapılacağı vurgulandı.

6 HAZİRAN 2014’E KADAR BAŞVURU YAPILMASI GEREKİYOR

Gıda, Tarım ve Enerji Bakanlığı açıklamasında, tohumluk almak isteyenlerin mağduriyet yaşamamaları açısından ihtiyaçlarının tespit edilmesi gerektiği ifade edilerek, üreticilerin 6 Haziran Cuma günü mesai bitimine kadar bağlı oldukları köy kooperatifleri, bağlı oldukları bölgedeki Tarım Daireleri veya bağlı oldukları bölgedeki Toprak Ürünleri Kurumu şubelerine müracaat ederek tohumluk ihtiyacı olduğunu belirtmeleri gerektiğine dikkat çekildi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.