1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KURAKLIK VE İZOLASYONLAR EN ÖNEMLİ SORUNLAR..
KURAKLIK VE İZOLASYONLAR EN ÖNEMLİ SORUNLAR..

KURAKLIK VE İZOLASYONLAR EN ÖNEMLİ SORUNLAR..

Sennaroğlu, katıldığı bir televizyon programı.. Geçmiş hükümet döneminde Türkiye’ye satılan yem yanlıştı...

A+A-

Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu, ülkenin şu ana kadar aldığı yağışlara bakıldığında kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya bulunulduğunu belirterek, en büyük sorunun kaba yem eksikliği olduğunu söyledi.

Sennaroğlu, hayvan üreticilerinin ihtiyacını karşılamak için Toprak Ürünleri Kurumu’nun ihaleye çıktığını ve 5 bin ton yonca, 5 bin de balya siparişi verildiğini açıkladı.

Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Sennaroğlu, katıldığı bir televizyon programında kuraklık ve kuru yem sıkıntısı konularında açıklamalarda bulundu.

Bakan Sennaroğlu, ülkenin tamamı olmasa da büyük bir bölümünde tohumların çimlenebileceği kadar yağış bile olmadığını belirterek, hayvan üreticilerini sıkıntıya sokmamak için Toprak Ürünleri Kurumu’nun ihaleye çıktığını, ihalenin sonlandırıldığını belirtti.

Sennaroğlu, ihale sonucunda 5 bin ton yonca ve 5 bin balyanın sipariş verildiğini, hayvanları aç bırakmalarının söz konusu olmadığını vurguladı.

“GEÇEN YIL TÜRKİYE’YE YEM SATILMASI YANLIŞTI”

Geçmiş hükümet döneminde Türkiye’ye satılan kaba yem konusu ve satılan yemin miktarı ile ilgili gelen soruya karşılık Bakan Sennaroğlu, geçtiğimiz yıl mayıs –haziran aylarında Türkiye’de yem sıkıntısının doğduğunu, buna bağlı olarak fiyatların yükselmesiyle KKTC’den bir miktar yemin Türkiye’ye satıldığını belirtti.

Bunun büyük bir hata olduğunu söyleyen Sennaroğlu, söz konusu dönemde Meclis kürsüsünden de o dönemin Tarım Bakanı’nı uyardığını anlattı. Sennaroğlu, kurak bir ülke olunması nedeniyle elde bulunan yemin gönderilmesinin ileriye yönelik sıkıntılar doğuracağını o dönemde söylemelerine rağmen, ülkenin bir, bir buçuk aylık yem ihtiyacının satıldığını kaydetti.

“ÜLKE TARIMININ EN ÖNEMLİ SORUNLARI KURAKLIK VE İZOLASYONLAR”

Ülke tarım ve hayvancılığı ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu, ülkenin içinde bulunduğu siyasi durumdan tarım sektörünün olumsuz yönde etkilendiğini belirtti. “Ambargo ve izolasyonlar nedeniyle üretilen ürünlerin istenilen seviyede ihraç edilememesi ve kuraklık ülke tarımını etkileyen en önemli iki etkendir” diyen Sennaroğlu, adada beklenen barışın gelmesinin sektör açısından da özlenen bir durum olduğunu ifade etti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.