1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KURAN HAYAT KURTARDI
KURAN HAYAT KURTARDI

KURAN HAYAT KURTARDI

80 rehine serbest bırakıldı;

A+A-

Mali'de Kuran okuyabilen yaklaşık 80 rehine serbest bırakıldı

Afrika ülkesi Mali'nin başkenti Bamako'da rehin olayının yaşandığı Radisson Otel'de 140 müşteri ve 30 çalışan rehin alındı. Güvenlik güçlerinin düzinece rehineyi kurtardığı belirtiliyor. Rehine baskınında 3 kişi öldü. 7 Türk personeli de rehineler arasında.

Mali'nin başkent Bamako'nun Hamdallaye Mahallesi'nde çok sayıda yabancı uyruklu kişinin konakladığı Radisson Otel'e silahlı bir grup baskın düzenledi.

Radisson Blu yöneticisi otelde 170 kişinin rehin alındığını belirtirken, silahlı saldırgan sayısının 10 olduğu iddia edildi.

OTELDE THY EKİBİ DE VAR

Mali'de Bamako'da Radission Blu Otel'inde Türk Hava Yolları'ndan Kaptan Pilot İ.Y, İkinci Pilot S.M.A. ile M. G., Ş. T. K, L. D. K, ve E. S. adlı dört kabin memurunun da belirtiliyor.

FRANCE 24: DÜZİNELERCE REHİNE SERBEST

Fransız 24 televizyonu, Mali güvenlik güçlerinin düzinelerce rehineyi kurtardığını duyurdu. Lüks oteldeki rehine olayında en az 3 kişinin de öldüğü belirtiliyor.

"140 MÜŞTERİ VE 30 ÇALIŞANIMIZ REHİN"

The Radisson Blu otellerinin bağlı olduğu The Rezidor Otel Grubu yöneticisi, "Bamako'daki otelimizde bugün bir rehine olayı yaşanıyor. Aldığımız ilk bilgilere göre, iki saldırgan 140 müşteri ve 30 çalışanımızı rehin tutuyor" dedi.

Güvenlik güçleri ile silahlı grup arasında çatışmalar devam ediyor. Silahlı saldırganların tekbir getirdiği de iddialar arasında.

ÇATIŞMA 7'İNCİ KATTA

ABD'li bir şirkete ait olan Radisson Blu Otel'in 7'inci katında çatışma yaşandığı belirtildi. 190 odalı otele saldırganlar otomatik silahlar saldırdı.

Mali'deki ABD Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, otelde kalan ABD vatandaşlarının aileleriyle bağlantı kurmaları istendi.

ABD vatandaşlarından bulundukları yerde kalmaları ve kendilerini koruma altına almaları da istendi.

Mali'nin Sevare kasabasında geçtiğimiz ağustos ayında silahlı kişiler bir oteli basarak 13 kişiyi öldürmüşlerdi. Hayatını kaybedenler arasında BM çalışanları da vardı.

bamoko.jpg

FRANSA OPERASYON YAPTI, BM BARIŞ GÜCÜ GÖNDERDİ

Mali'de İslamcı grup Ensar-ud Din hareketi ülkedeki yönetimi ele geçirmek üzere başkent Bamako'ya yürümüştü.

Mali'de günlerce yaşanan çatışmalar sonrası Fransa bu ülkede askeri operasyonlar düzenlemiş ve 2013 yılında BM Barış Gücü askerleri bu ülkeye gönderilmişti.

"KURAN-I KERİM OKUYABİLEN BAZI REHİNELER SERBEST BIRAKILDI"

Bu arada güvenlik yetkilileri, Kuran-ı Kerim okuyabilen bazı rehinelerin serbest bırakıldığını ifade etti.

Yetkililer, 170 kişiden yaklaşık 80'inin serbest bırakıldığını bildirdi.

Mali güvenlik yetkilileri, rehine krizinin yaşandığı Radisson Otel'de güvenlik güçlerinin operasyon başlattığını bildirdi.

5 THY PERSONELİ SERBEST BIRAKILDI

Doğan Haber Ajansı'nın açıklamasına göre Mali'deki otelde rehin olduğu öğrenilen 7 THY personelinden 5 tanesinin serbest bırakıldığı öğrenildi.

Bu arada Mali Devlet Başkanı İbrahim Bubakar Keita'nın rehine krizi nedeniyle Çad ziyaretini yarıda kestiği belirtildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.