1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. KURBAN ETMEDEN ÖNCE UYUŞTURUCU VE ALKOL VERMİŞLER
KURBAN ETMEDEN ÖNCE UYUŞTURUCU VE ALKOL VERMİŞLER

KURBAN ETMEDEN ÖNCE UYUŞTURUCU VE ALKOL VERMİŞLER

Arjantin’de 1999 yılında keşfedilen üç İnka çocuğunun 500 yıllık mumyalarında yapılan testler, çocuklara kurban edilmelerinden önce kokain verilip, bira içirildiğini ortaya çıkardı.

A+A-

Mumyalar zaten ağızlarında kokainin ham maddesi olan koka yaprakları ile bulunmuştu. Ancak yeni yapılan testler çocukların bir dağ zirvesinde ölüme terk edilmeden önce aylarca uyuşturucuya maruz bırakıldığını ve ‘’ölüme hazırlandığını’’ gösterdi.

Bradford Üniversitesi’nden araştırmacılar söz konusu bulgulara, donarak ölmüş üç çocuktan en büyüğü olan 13 yaşındaki kızın mumyasından alınan saç örneklerini test ederek ulaştı. Kızın saçından alınan örnekler uzun süreli uyuşturucu kullanımını kanıtladı.
 
Bilim insanları çocuklara verilen uyuşturucunun aşırı yüksek dağ zirvesindeki koşullarla baş etmelerini, alkolün ise soğuğa daha uzun süre dayanmalarını sağladığını belirtti.
 

20954997.jpg

Bilim insanları mumyaları bulunan çocukların Capacocha ritüeli sırasında kurban edildiklerine inanıyor. Capacocha ritüeli kapsamında “mükemmel insanı” temsil eden çocuklar seçilir, bu çocuklar evlendirilir, kutsanır ve daha sonra da Llullaillaco yanardağının zirvesine gönderilerek dağ tanrılarına kurban edilirdi. Capacocha ritüeli her bir İnka kralı öldüğünde halkın otoriteye olan inancını yenilemek için yapılırdı.

Hürriyet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.