1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KURBANLIK SATIŞLARI PATLADI
KURBANLIK SATIŞLARI PATLADI

KURBANLIK SATIŞLARI PATLADI

Bayram dolayısı ile kurbanlık satışlarının hayvancıların yüzünü güldürdüğünü ifade eden Naimoğulları, satışlardan memnun olduğunu kaydetti ve ekledi:

A+A-

Bayram dolayısı ile kurbanlık satışlarının hayvancıların yüzünü güldürdüğünü ifade eden Naimoğulları, satışlardan memnun olduğunu kaydetti ve ekledi: 

Kurban Bayramı, en çok hayvancıların yüzünü güldürdü. Kurbanlık satışları geçen üç yıla oranla artış gösterdi. Aylardır satış yapamadıkları için sıkıntı yaşayan hayvancıların, son bir haftalık satışlardan dolayı yüzü güldü. Hayvancılar Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, bu yıl geçen yıllara oranla çok fazla kurbanlık satışı olduğunu söyledi. Naimoğulları, ilk defa bu yıl büyük miktarlarda mezbahalarda kesim olduğunu ifade etti. Bayram satışlarından memnun olduklarını ifade eden Naimoğulları, sonraki süreci ise endişeyle beklediklerini dile getirdi. Naimoğulları, bayramdan sonra hayvancının sıkıntıya düşmemesi için kaçakçılığa karşı alınan tedbirlerin daha da sıklaştırılması gerektiğini ifade etti. Naimoğulları, “Son bir buçuk aydır polisimiz kaçakçılığı önlemek için var gücü ile çalışıyor. Denetimler işe yaradı ancak tedbirler daha da artırılmalıdır” dedi. 

TERCİH BÜYÜKBAŞ 
Kurban bayramına sayılı günler kala hazırlıklarını tamamlamaya çalışanlar kurbanlıklarını şimdiden aldı. Piyasada kurbanlık kuzu 400 ile 500 TL arasında satışa sunulurken, büyük baş hayvanlar 4 ile 5 bin TL arasında alıcı buldu. En fazla kurbanlık için büyük baş hayvan tercih edildi. Hayvancılar Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, daha ekonomik olduğu için 6-7 kişinin bir araya gelip kurbanlık için dana aldığını söyledi. 

BAYRAM BİZE YARADI 
Kurbanlık satışlarının geçtiğimiz üç yıla göre artış gösterdiğini ifade eden Naimoğulları, “İlk defa bu yıl mezbahalarda bu kadar çok kesim olduğunu gördük” dedi. Kurbanlık satışlarının geçen yılla oranla sadece yüzde 5 ile yüzde 10 arasında artış gösterdiğini belirten Naimoğulları,, fiyatların Türkiye’deki fiyatlara göre daha uygun, Güney Kıbrıs’taki fiyatlarla ise aynı olduğunu savundu. Naimoğulları,, bayram dolayısı ile son bir haftadır hayvan satışlarında patlama yaşandığını ifade ederek, “Hayvancıların yüzü güldü. Bayrama daha iki gün var, daha fazla satış olmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu. 

SONRASI DA ÖNEMLİ 
Naimoğulları, “Aylardır satış yapamıyorduk. Hayvan yetiştirmek için yem, elektrik, su gibi giderler belimizi büküyordu. Bu bayram hepimiz için bir moral kaynağı oldu” ifadelerini kullandı. Bayram satışlarından oldukça memnun olduklarını belirten Naimoğulları,ancak sadece bir haftalık satış ile hayvancının hayatını idame ettirmesinin mümkün olmadığını söyledi. Naimoğulları, “ “Bayramdan sonra satışlar düşecektir. Bir haftalık satışlar bir yıllık masrafları karşılamaz. Ondan sonraki süreçte satışlar durursa sıkıntılar yeniden başlayacaktır” dedi. 

BİZDE DAHA UYGUN 
Geçen yıla oranla yem, elektrik fiyatlarında yüzde 30 oranında artış olduğunu belirten Naimoğulları, buna rağmen hayvan fiyatlarında çok fazla bir artış olmadığını söyledi. Dövizin yükselmesi ile Güney Kıbrıs ile Kuzey Kıbrıs’taki hayvan fiyatları fark kalmadığını belirten Naimoğulları,et ürünlerini ülkemizdeki fiyatlar ile aynı olduğunu, süt ürünlerini ise kat ve kat daha yüksek olduğunu savundu. 

TEDBİRLER İŞE YARADI, DAHA DA ARTIRILMALI 
Naimoğulları, bayramdan sonra hayvancının sıkıntıya düşmemesi için kaçakçılığa karşı alınan tedbirlerin daha da sıklaştırılması gerektiğini ifade etti. Naimoğulları, “Son bir buçuk aydır polisimiz kaçakçılığı önlemek için var gücü ile çalışıyor. Kaçakçılık yapanların üzerine gidildiği gibi, sınır kapılarında ve kaçakçılık yapıldığı belirlenen noktalarda sıkı tedbirler alındı. Güney Kıbrıs’a gidip gelen araçlar dahi didik didik kontrol ediliyor. Ümit ederim ki hükümet bakanlar kurulundan yeni tedbirler alınması için harekete geçecektir. Denetimler sıklaştı ancak cezaların yaptırım gücü de arttırılmalıdır” şeklinde konuştu. Naimoğulları, son zamanlarda alınan tedbirlerin işe yaradığını, satışlardan bunu görebildiklerini ifade etti. 

ARACIDAN DEĞİL, HAYVANCIDAN ALSINLAR Naimoğulları, kurbanlık alacaklara tavsiyelerde bulunmayı unutmadı. Naimoğulları,vatandaşların aracılardan değil, direkt olarak hayvancıdan kurbanlık almasını söyledi. 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.