1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KURŞUNA DİZDİLER!
KURŞUNA DİZDİLER!

KURŞUNA DİZDİLER!

Ağır yaralı halde önce Lefkoşa Nalbantoğlu Hastanesi’ne, oradan da Türkiye’ye gönderildi!

A+A-

Gençlerin eğlencesi ‘kanlı’ bitti

Kalkanlı’daki barda tartıştığı Arif Kimyalar’ı vurmak için eve gidip, av tüfeğini alan ve mezarlık yolunda pusu kuran 22 yaşındaki Ulaş Türe’nin açtığı ateş sonucunda 27 yaşındaki Tahir Cesurer gözünden ağır yaralandı

Kalkanlı, Tepebaşı ve Çamlıbel köyleri, dün sabahın erken saatlerinde meydana gelen bir olay sonrasında sarsıldı. Ulaş Türe adlı genç, geçen Cumartesi akşamı Kalkanlı’daki bir barda Arif Kimyalar ile kız meselesi yüzünden tartışma yaşadı. 

Diyalog muhabirine verilen bilgiye göre; tartışma sonrasında eve giden 22 yaşındaki Ulaş Türe, sabah erken saatlerde av tüfeğini alarak, mezarlık yolunda pusuya yattı ve Arif Kimyalar’ı görüşmeye çağırdı.

Kimyalar görüşmeye giderken yanına, bir süre önce Londra’dan dönüş yapan Tahir Cesurer’i de aldı. Mezarlık yakınlarında av tüfeği ile ateş açan Ulaş Türe,  27 yaşındaki Tahir Cesurer’in gözünden ağır yara almasına yol açtı. 

 

Gözünü kaybetme tehlikesi var…

Açılan ateş sonucu başından yaralanan Tahir Cesurer’in yoğun bakıma alındığı bildirildi.

Gözünü kaybetme tehlikesi bulunan Cesurer’in ameliyat için Türkiye’ye gönderildiği öğrenildi. 

Polisten yapılan açıklamaya göre, dün Tepebaşı mezarlık yolu mevkiinde, Ulaş Türe (E-22) adlı şahıs alkol tesiri altında adına kayıtlı av tüfeği ile önceden aralarında yaşanan tartışma nedeniyle Tahir Cesurer’in kullanımında olan araca, önce durması için havaya bir el, daha sonra aracın ön tarafına bir el ateş açtı. Açılan ateş sonucu başından yaralanan Cesurer, Arif Kimyalar kullanımındaki araçla Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Cesurer, tedavinin ardından yoğun bakıma alındı.

 

Türe tutuklandı

Ulaş Türe katle teşebbüs, ağır yaralama, kanunsuz ateşli silah, patlayıcı madde taşıma, tasrruf, meskun mahalde ateş açma ve sarhoşluk suçlarıyla ilgili olarak tutuklandı. Türe’nin bugün Girne’de mahkemeye çıkarılması bekleniyor.

Bölge infial içinde…

Gençler arasında barda başlayan tartışmanın, silahların konuştuğu kanlı bir hesaplaşmaya dönüşmesi bölgede infial yarattı. Yaralanan  Tahir Cesurer’in de yaralayan Ulaş Türe’nin de bölgenin sevilen gençlerinden olduğunu söyleyen Tepebaşı sakini bir vatandaş, “Şimdiki gençler öfkelerini kontrol edemiyor. Üzücü olayda hem yaralanan hem de silahı ateşleyen gençler normalde iyi insanlardır. Herkes tarafından sevilirler.

Böyle bir cahilliği nasıl yaptılar aklım almıyor. Öğrendiğimiz kadarı ile daha önce aralarında husumet bulunmayan Arif Kimyalar ile Ulaş Türe, Kalkanlı’daki bir barda dün gece tartışmışlar. Sebebin de bir kız olduğu iddia ediliyor. Barın güvenlikleri tarafından Kimyalar ve Türe dışarıya atılmış. Ulaş Türe eve geldikten sonra Arif Kimyalar’ı arayarak konuşmak istediğini ve mezarlık yoluna gelmesini söylemiş.

Arif Kimyalar da yanına kısa bir süre önce İngiltere’den KKTC’ye gelen Tahir Cesurer’i alarak mezarlık yoluna gitmiş. Pusuya yatan Ulaş Türe elindeki tüfekle Arif Kimyalar ve Tahir Cesurer’in içinde bulunduğu araca ateş açmış. Olayda Tahir Cesurer yaralanarak hastaneye kaldırılmış. Keşke bunlar hiç yaşanmasaydı, gençler konuşarak sorunlarını halletseydi” diyerek üzücü olayı anlattı.  

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.