1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KURŞUNLAMA OLAYINDA ÇARPICI AÇIKLAMALAR!
KURŞUNLAMA OLAYINDA ÇARPICI AÇIKLAMALAR!

KURŞUNLAMA OLAYINDA ÇARPICI AÇIKLAMALAR!

Ustamıza ne oldu... Önce vurdular sonra sıktılar.. İlişkileri vardı ve;

A+A-

Murat İnce’nin, Titanic Gece Kulübü’nün işletmecisi Murat Sağlam’ı, konsomatris arkadaşını işten çıkardığı için kurşunlattığı iddia edildi

Girne Değirmenlik anayolunda gerçekleşen yol kesme ve adam yaralamayla sonuçlanan olayla ilgili olarak polis tarafından gözaltına alınan Murat İnce dün yeniden mahkemeye çıkarıldı. Polis, Titanic Gece Kulübü İşletmecisi Murat Sağlam’ın silahlı saldırıya uğraması olayıyla ilgili şüpheli görülerek tutuklanan zanlı Murat İnce’nin, azmettirici olduğundan şüphelendiklerini, iki kişiyi daha aradıklarını açıkladı.  

Murat İnce’nin, Murat Sağlam’ı, konsomatris arkadaşını işten çıkardığı için kurşunlattığı iddia edildi. Polis, olayın 6 Mayıs günü 21.30 sıralarında gerçekleştiğini, zanlının olaydan sonra saat 22.10 sıralarında İstanbul’da bulunan konsomatris ile telefonla görüştüğünü tespit ettiklerini açıkladı. Polis, konsomatris İ.M’nin de bu görüşmenin hemen ardından Titanic Gece Kulübünde çalışan başka bir konsomatrise , “Ustamıza ne oldu. Geçmiş olsun” şeklinde mesaj gönderdiğini vurguladı.

Tüm bu bulguları ışığında zanlının olayda azmettirici olduğuna dair şüpheler oluştuğunu belirten polis, kurşunlama olayını gerçekleştirdiği düşünülen iki kişiden bir kişinin kimliğinin tespit edildiğini söyledi.

Önce vurdular sonra sıktılar

Girne Kaza Mahkemesi’nde görülen tutukluluk duruşmasında polis, 6 Mayıs 2014 tarihinde otomobiliyle yalnız başına seyir halinde olan Murat Sağlam’ın, Çatalköy Doğaevleri kavşağında arkasından selektör yaparak gelen aracı fark edince otomobilini durdurduğunu söyledi. Polis, bu esnada, selektör yakan araçtaki kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin, Murat Sağlam’ın yüzüne yumruk attıktan sonra kendisini darp ettiğini ifade etti.

Polis, daha sonra araçta bulunan Murat Sağlam’a doğru tabanca ile iki el ateş edildiğini belirterek, ayağına kurşun isabet eden Sağlam’ın sağ ayağından yaralandığını dile getirdi. Polis, olay günü Titanic isimli gece kulübünde çalışan İ.M isimli bir konsomatrisin Sağlam tarafından işine son verildiğini, konsomatrisin 1 yıl gibi bir süre ile zanlı İnce ile ilişkisinin olduğunu tespit ettiklerini açıklayarak, konsomatris İ.M’nin işten çıkarıldıktan sonra Türkiye’ye gittiğini, zanlıyı arayarak haksızlığa uğradığını, parasını alamadığını söylediğini belirtti.

Telefonda tartıştılar

Polis, bu sebepten dolayı zanlının Sağlam’ı arayarak tartıştıklarını açıkladı.

Polis, ayrıca zanlının olaydan önce Sağlam’ın kardeşini telefonla arayarak işten çıkıp çıkmadığını sorduğunu vurguladı. Polis, olayın 21.30 sıralarında gerçekleştiğini, zanlının olaydan sonra saat 22.10 sıralarında İstanbul’da bulunan konsomatris ile telefonla görüştüğünü tespit ettiklerini açıkladı. Polis, konsomatris İ.M’nin de bu görüşmenin hemen ardından Titanic Gece Kulübünde çalışan başka bir konsomatrise, “Ustamıza ne oldu. Geçmiş olsun” şeklinde mesaj gönderdiğini vurguladı.

Tüm bu bulguları ışığında zanlının olayda azmettirici olduğuna dair şüpheler oluştuğunu belirten polis, kurşunlama olayını gerçekleştirdiği düşünülen iki kişiden bir kişinin kimliğinin tespit edildiğini söyledi.

Polise gideceğim dedi kayboldu

Polis, Yeniceköy’de yaşayan ve kimliği tespit edilen şahsın polise celp edildiğini, belirlenen şahsın işyerine polise gideceğini söyleyerek ayrıldığı ancak ortadan kaybolduğunu belirtti. Polis, olayla bağlantılı olan bir şahsın ise kimlik tespit çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

Soruşturmanın devam ettiğini kaydeden polis, birçok kamera görüntüsü incelendiğini, zanlının polise verdiği açık ifadenin araştırıldığını, olayda kullanılan 9 mm silahın henüz bulunamadığını söyledi.

İnce, ‘olayla ilgim yok’ diyor

Polis, olay yerinde bulunan iki adet mermi çekirdeği ile ilgili balistik incelemenin devam ettiğini kaydederek zanlının serbest kalması halinde aranan şahıslara ve kanıtlara müdahale edebileceğini belirtti. Polis, zanlının 3 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

Tutukluluk süresine itiraz eden anlı Murat İnce, olay günü Lefkoşa’dan çıkıp direkt Karpaz’a gittiğini, olayla ilgilisi olmadığını, suçsuz olduğunu iddia etti. Zanlı, kimseyi arayıp tehdit etmediğini öne sürerek, “Suçsuz yere tutuklu kalmak istemiyorum” dedi.

Mahkeme, soruşturmanın devam ettiğine dikkat çekerek, zanlının serbest kalması durumunda alınacak ifadelere, aranan şahıslara ve emarelere etki edebileceğine bulgu yaparak talep edilen tutukluluk süresine emir verdi.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.