1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KURŞUNLAMAYA 2 BUÇUK YIL!
KURŞUNLAMAYA 2 BUÇUK YIL!

KURŞUNLAMAYA 2 BUÇUK YIL!

Güzelyurt’ta Ahmet Tömay’ın evi ve Lefkoşa’da Line Kuaför Salonu'nun kurşunlanmasıyla ilgili Merkezi Cezaevi’nde hükümsüz tutuklu olarak bulunan sanık Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 2.5 yıl hapse mahkum edildi.

A+A-

Güzelyurt’ta Ahmet Tömay’ın evi ve Lefkoşa’da Line Kuaför Salonu'nun 7 Haziran 2012 tarihinde kurşunlanmasıyla ilgili Merkezi Cezaevi’nde hükümsüz tutuklu olarak bulunan sanık Hüseyin Kasapoğlu Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 2.5 yıl hapse mahkum edildi.

Abbas ELMAS

Başkan Bahar Saner, Kıdemli Yargıç Bahar Saner, Yargıç Musa Avcıoğluları’ndan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Heyeti dün, 7 Haziran 2012 tarihinde meydana gelen Güzelyurt’ta Ahmet Tömay’ın evi ve Lefkoşa’da Line kuaför salonunun kurşunlanma olayı ile bağlantılı olan sanık Hüseyin Kasapoğlu hakkındaki kararı açıkladı.

Sanık hakkındaki kararı okuyan Yargıç Musa Avcıoğlu, kurşunlanma olayının 7 Haziran 2012 tarihinde meydana geldiğini, olay günü Güzelyurt’ta Ahmet Tömay’ın evi ve Lefkoşa’da Line kuaför salonuna ateş açıldığını belirtti. Olayla ilgili yakalanan dört sanıktan biri olan Kasapoğlu’nun “Kanunsuz patlayıcı madde, taşıma, kullanma, tasarruf”, “Şiddet tehdidi” , “Meskûn mahalde ateş açma” ve “Kasti hasar” suçlarından yargılandığını ve sanığın tüm suçlamaları kabul ettiğini belirten Yargıç, ayrıca sanığın 2005 ve 2007 yıllarında benzer suçlardan sabıkası olduğunu ifade etti.

İzinsiz ateşli silah bulundurmanın toplumu tehdit eden bir unsur olduğunu, ruhsatsız silahlanmanın önlenmesi ve mutlaka kayıt altına alınması gerektiğini vurgulayan Yargıç, mahkeme kayıtlarında son yıllarda ruhsatsız silahlanmanın ve ateşli silahlar kullanarak şiddet olaylarının yaygınlaşma eğilimi gösterdiğini söyledi.

Sanığın Lefkoşa ve Güzelyurt’taki kurşunlama olaylarına iştirak ettiğini, fiili olarak suça karışmamış olsa da; suçu işleyen sanıkları Güzelyurt’tan Lefkoşa’ya aracıyla getirdiğini ifade eden Yargıç, bu hususu ağırlaştırıcı faktör olarak değerlendirdiklerini açıkladı.

Musa Avcıoğlu, tüm olguları değerlendirdiklerini belirterek oybirliği ile sanığı mahkûm olduğu davalardan 2,5 yıl hapse mahkum ettiklerini açıkladı.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.