1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KÜRTAJ ADASI OLMAYALIM
KÜRTAJ ADASI OLMAYALIM

KÜRTAJ ADASI OLMAYALIM

“Kürtaj turizmine zemin hazırlanıyor” dedi!

A+A-

Kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Doç. Dr. Mehmet Zeki Avcı, hamileliğin yasal bir şekilde sonlandırılmasının 10 haftadan 20 haftaya çıkarılmasına sert tepki gösterdi. “Kürtaj turizmine zemin hazırlanıyor” dedi

Haluk DOĞANDOR

Kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Doç. Dr. Mehmet Zeki Avcı, hamileliğin yasal bir şekilde sonlandırılmasının 10 haftadan 20 haftaya çıkarılmasına sert tepki gösterdi. “Kürtaj turizmine zemin hazırlanıyor” dedi

Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekilleri Doğuş Derya ve Fazilet Özdenefe’nin hazırladığı, Ceza (Değişiklik) Yasa Önerisi içinde yasal olarak 10 hafta olan kürtajın 20 haftaya çıkarılmasına tıp camiasından tepki geldi.

KÜRTAJ DEĞİL DOĞUM OLUR

Kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Doç. Dr. Mehmet Zeki Avcı, hamileliğin yasal bir şekilde sonlandırılmasının 10 haftadan 20 haftaya çıkarılmasına sert tepki gösterdi ve “Bu artık kürtaj değil doğum olur” dedi. 10 haftalık bir bebeğin alınması kürtaj yoluyla gerçekleştiği için buna kürtaj diyoruz ama 20 haftalık bir bebeğin alınması kürtaj değildir diyen Dr. Avcı “bu doğrudan tahliye, düşük yaptırmadır” diye konuştu. Dr. Avcı 10 haftalık bir bebek ile 20 haftalık bir bebeği mukayese etmek doğru bile değil dedi. 20 haftalık bir bebeğin alınması için yasa önergesinin Meclis’e sunulmasına inanamıyorum diyen Dr. Avcı, tıbbi sebepler gerektiğinde yasalarımızda bunun için 24 haftaya kadar yasal izin olduğunu vurguladı. Bunun da gerçekleşmesi için bebekte bir anomoli veya annede doğumu gerçekleştiremeyecek tıbbi engellerin ortaya çıkmasını gerekçe gösterdi.

KÜRTAJ TURİZMİ

Kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Doç. Dr. Mehmet Zeki Avcı, CTP Milletvekilleri Derya ve Özdenefe’nin verdikleri değişiklik önergesine karşı çıktı. Avcı, çevremizdeki ülkelerde 10 hafta olan hamileliğin yasal bir şekilde sonlandırılması karşısında bizde bu 20 haftaya çıkarsa, artık Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yeni bir turizm şekli ortaya çıkar ve bunun da adı “Kürtaj Turizmi” olur ve “kara leke” diye tarihe geçer dedi. Dr. Avcı bu meclisten geçer ve daha çok ülkeye kürtaj için insan gelsin diye tasavvur edilirse bu devlet ciddiyetiyle bağdaşmaz diye konuştu.

HANGİ GEREKÇELERLE 10. HAFTADAN SONRA CENİN ALINIR

Hamile bir kadının yasal sınır olan 10 haftadan sonra bebeğinin alınması ancak tıbbi gerekçelerle gerçekleştiğine dikkat çeken Avcı, bunun içinde doktorların kendi imzalayacakları bir belgeyi, Tabipler Birliği ve Sağlık Bakanlığı’na da bildirim yapmak suretiyle bebeğin tahliyesinin gerçekleşebildiğini söyledi.

NEDEN KÜRTAJA GEREK DUYULUYOR

İnsanların korunmayı beceremedikleri, planlamadıkları bir gebeliği istemediklerinden veya bebeklerine iyi bir yaşam sağlayamayacaklarına inandıklarından kürtaja başvuruyorlar diye konuşan Dr. Mehmet Avcı, adet geçtikten sonra 5 haftalık bir düşünme zamanının olduğunu bunu 15 haftaya çıkarmanın bir anlamı olmadığını belirtti.

ANNE TEHLİKE ALTINA GİREBİLİR

20 haftalık bir bebeğin alınmasının anneye getireceği tehlikelerin de göz ardı edilmemesine dikkat çeken Avcı, annenin psikolojik travma yaşayabileceğini, beklenmeyen kanamaların olabileceği, bu rahatsızlığın birkaç gün sürebileceğine vurgu yaptı. Bu yasa önergesinin apar, topar geçirilmek istenen bir yasa olacağına dikkat çeken Mehmet Avcı, şu anda ülkede “kürtaj davası” diye adlandırılan mahkeme sürecinde istinafa gidildiğini, bunu da etkilemek için çıkarılıyorsa bu da başka bir ayrıntı diye vurgu yaptı.

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.