1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KÜRTAJ DAVASI, 18 TEMMUZ’A ERTELENDİ
KÜRTAJ DAVASI, 18 TEMMUZ’A ERTELENDİ

KÜRTAJ DAVASI, 18 TEMMUZ’A ERTELENDİ

Kürtaj Davası, 18 Temmuz’a ertelendi

A+A-

YİM, ‘kürtaj davası’ sonuçlanana kadar, Ada Hospital bünyesinde hizmet veren Tüp Bebek Merkezi’nin de kapatılmasının yasadışı olduğu gerekçesiyle açılan davaya tehir kararı verdi
 
Emine UYSAL

Dr. Verda Tunçbilek ve Dr. Mehmetali Tunçbilek’in, 8 Haziran’da, ‘kürtaj davası’ sonuçlanana kadar Ada Hospital bünyesinde hizmet veren Tüp Bebek Merkezi’nin de kapatılmasının yasadışı olduğu gerekçesiyle Yüksek İdare Mahkemesi’nde (YİM) açtığı ve düne tayinli olan dava 18 Temmuz’a ertelendi.

Hastane sahipleri Verda Tunçbilek ve Mehmetali Tunçbilek’in avukatı Mustafa Şener, Ada Tüp Bebek Merkezi’yle ilgili Sağlık Bakanlığı’nın her hangi bir kapatma kararı olmadığını ileri sürerek, Yüksek İdare Mahkemesi’ne başvuru yaptıklarını belirtmişti.

Şener, Ada Hospital binasında, iki ayrı lisansla Özel Dal Hastanesi ve Ada Tüp Bebek Merkezi’nin faaliyet gösterdiğini anlatmıştı.

KKTC Başsavcılığı adına savcı İlter Koyuncuoğlu, itiraz dosyalamak için süre talep etti. Dava itirazın dosyalanması ve dinlenmek üzere 18 Temmuz’a ertelendi.

Olay nasıl olmuştu?

Girne Polis Müdürlüğü ekipleri, Girne’deki Ada Hospital (Tunçbilek Sağlık Hizmetleri Ltd) isimli özel dal hastanesinde, bazı hamileliklerin yasal olmayan şekilde sonlandırıldığına yönelik aldığı ihbar üzerine, 24 Şubat 2016 tarihinde bir operasyon yapmış ve hastane sahipleri Dr. Mehmet Ali Tunçbilek, Dr. Verda Tunçbilek, hastane başhekimi Dr. Fahri Karagözlü, anestezi uzmanı Rasiha Serdaroğlu, hemşireler Ayşegül İşbilen ve Taner Okburan ile güvenlik görevlisi Aziz Doğgün, sekreter Cemaliye Ölmez ve kısa bir süre sonra ise hastane çalışanı Aygün Gündüz’ü soruşturma maksatlı gözaltına almıştı.

Girne polisi, güvenlik görevlisi Aziz Doğgün’ün gösterimleri sonucunda, Çatalköy bölgesindeki Hz. Ömer Türbesi ile eski Zeyko Yağ Fabrikası yakınlarında toprak altında 1 bebek ve 6 fetüs bulmuştu.

KKTC’de yapılan ön otopside bulunan fetüslerin en küçüğünün 14-15 haftalık, bulunan bebeğin ise 34 haftanın üzerinde olduğu tespit edilmiş ve ardından da fetüsler ve bebek, İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda 3 aşamalı otopsi için gönderilmişti.

34 haftalığın üzerinde olduğu düşünülen bebeğe toksikolojik (zehirli madde araştırması), patolojik (organların, dokunun, hastalığı ve ölüm sebebinin incelenmesi) ve antropolojik (kemik yaşının incelenmesi) inceleme yapılarak, sonucun bu aşamaların ardından rapor olarak verileceği açıklanmıştı.

Soruşturma kapsamında Ada Hospital’ın yanı sıra, hastane bünyesinde hizmet veren Ada Tüp Bebek Merkezi’nin de faaliyetleri durdurularak kapatılmıştı.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.