1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KÜRTAJ DAVASI BUGÜN DEVAM EDECEK
KÜRTAJ DAVASI BUGÜN DEVAM EDECEK

KÜRTAJ DAVASI BUGÜN DEVAM EDECEK

Türkiye Cumhuriyeti’nin yardımları ile deliller erken elimize ulaştı

A+A-

Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşülen “yasadışı kürtaj” davasında, iddia makamının, sanıklar aleyhine tüm davaları tek dosyada birleştirme talebi mahkeme tarafından kabul edildi. “Yasadışı kürtaj” davasıyla yargılanan Dr. Fahri Karagözlü, Dr. Rasiha Serdaroğlu, Dr. Mehmet Ali Tunçbilek, Dr. Verda Özkent Tunçbilek, ebe Ayşegül İşbilen ve emekli hemşire Taner Okburan dün yine Girne Ağır Ceza Mahkemesi’ndeydi. Mahkeme heyeti sanıklar aleyhine açılan 5 davaya ek olarak 15 dava daha açılmasını onayladı

 

İsmail VOLKAN

Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşülen 34 haftalık bebeğin doğumu ve ölümüyle ilgili davada, savcılığın iddianamede tadilat yaparak 5 fetüsün de dahil edilmesi talebi mahkeme tarafından kabul edildi.

“Yasadışı kürtaj” davasında yargılanan Dr. Fahri Karagözlü, Dr. Rasiha Serdaroğlu, Dr. Mehmet Ali Tunçbilek, Dr. Verda Özkent Tunçbilek, ebe Ayşegül İşbilen ve emekli hemşire Taner Okburan aleyhine açılan 5 davaya 15 dava daha eklendi.

Girne’de Ada Hospital isimli özel hastanede şubat ayında ortaya çıkarılan ‘yasa dışı kürtaj’ davasıyla ilgili 4’ü doktor 6 sanık dün yine Girne Ağır Ceza Mahkemesi’ndeydi.

Girne Ağır Ceza Mahkemesi Kıdemli Yargıçı Fatma Şenol başkanlığında gerçekleşen oturumda sanıklar itham edilerek, davayla ilgili duruşmanın devamı bugüne ertelendi.

Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin yasa dışı kürtaj davasında 15 ek davanın kabul edilmesinin ardından sanıkların 20 dava üzerinden yargılanmasına karar verildi. Oturumda mahkeme Başkanı Kıdemli Yargıç Fatma Şenol, sanıkların üçünü 19, diğer üçünü de 20 davadan itham etti, sanıkların tümü aleyhlerine getirilen suçlamaları kabul etmedi.

Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde davayla ilgili İddia Makamı adına Başsavcılığı temsilen Kıdemli Savcı Erdinç Akyener hazır bulunurken, sanık Mehmet Ali Tunçbilek’i Avukat Serhan Çınar, sanık Verda Tunçbilek’i, Avukat Mustafa Şener, sanıklar Ayşegül İşbilen ile Taner Okburan’ı Avukat Emre Kadri ve Avukat Ali Hidayet, sanık Fahri Karagözlü’yü Avukat Güneş Menteş ve sanık Rasiha Serdaroğlu’nu Avukat Tahir Seroydaş ve Avukat Ömer Başay temsil etti.

Avukatlar itiraz etti

Sanıklar, Mehmet Ali Tunçbilek, Verda Özkent Tunçbilek ve Rasiha Serdaroğlu, ağır veya hafif bir suç işlemek için sersemletmek, çocuk düşürmeye teşebbüs, hamileliği yasadışı olarak sonlandırmak, çocuğun doğumunu gizleme suçlarından, sanıklar Ayşegül İşbilen, Taner Okburan, Fahri Karagözlü bu suçlara ek olarak adam öldürme suçundan da itham edilerek yargılanacak.

Sanık avukatları, sanıklara getirilen davaların 9’unun görüşülmesine itiraz etmezken, geriye kalan davalarda sanıkların itham edildiği 2013 ve 2016 Şubat tarihleri arasındaki 3 yıllık sürenin uzun olduğunu söyledi.

Sanıkların yargılanırken belli bir tarih belirtilmesi gerektiğini işaret eden avukatlar, bu nedenle aleyhlerinde getirilen davalara itiraz etti.

Oturum bugün devam edecek

Kıdemli Savcı Erdinç Akyener, sanık avukatlarının mahkemeye sunduğu itirazda yer alan 5 fetüsle ilgili ortaya atılan iddiaya değindi.

Akyener şubat ayında başlayan “Yasadışı kürtaj” dava soruşturmasının 6 fetüs üzerinden yapıldığına dikkat çekti.

Akyener, “Tüm davaları bir dosyada toplamak sanıklar için daha adil bir yargılama olacak. Polis soruşturma yaptığı sürede avukatların iddia ettiği gibi sadece 34 haftalık bebek üzerinden soruşturma yapmadı, bulunan tüm fetüslerle ilgili soruşturma yaptı. Ülkemizde kriminal olayları aydınlatan bir Adli Tıp Laboratuvarımızın olmaması halinde özel gayret gösterildi ve Türkiye Cumhuriyeti’nin yardımları ile deliller erken elimize ulaştı” dedi.

Girne Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Fatma Şenol da davanın oturumunun bugün devam edilmesine karar verdi.

Kıbrıs Gazetesi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.