1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KÜRTAJ DAVASI: “HEMŞİRELERDEN BİRİ PARA ALIYORDU”
KÜRTAJ DAVASI: “HEMŞİRELERDEN BİRİ PARA ALIYORDU”

KÜRTAJ DAVASI: “HEMŞİRELERDEN BİRİ PARA ALIYORDU”

Kürtaj Davası: “Hemşirelerden biri para alıyordu”

A+A-

“Yasadışı kürtaj” davasının tahkikat memuru,  dün sanıklar Ayşegül İşbilen ve Taner Okburan’ın Avukatı Emre Kadri tarafından sorgulandı. Polis Memuru Baz, bu meseleyle ilgili olarak üç kadın doğum uzmanından görüş ve ifade alındığını kaydetti ve sanık Okburan’ın dıştan ameliyatlara katılan bir hemşire olduğunu ve Ada Hospital’de yapılan operasyonlardan, 200 TL aldığını tespit ettiğini kaydetti.

Elmas TOKAY

Halk arasında “kürtaj davası” adıyla bilinen, Ada Hospital’da bazı hamileliklerin yasa dışı olarak sonlandırılmasıyla ilgili davanın 6 sanığın yargılandığı Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde, iddia makamım ilk tanığı olan tahkikat memuru dün de sanıklar Ayşegül İşbilen ve Taner Okburan’ın avukatı Emre Kadri tarafından sorgulandı.

Baz, bu meseleyle ilgili olarak üç kadın doğum uzmanından görüş ve ifade alındığını kaydetti.

Fatma Şenol’un başkanlığında Yargıç Murat Soytaç ve Yargıç Seren Bensen’den oluşan Girne Ağır Ceza Heyeti’nin baktığı “yasadığı kürtaj” davasında, İddia Makamı Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Erdinç Akyener davayı yürütürken, sanık Mehmet Ali Tunçbilek’i Avukat Serhan Çınar, sanık Verda Tunçbilek’i, Avukat Mustafa Şener, sanıklar Ayşegül İşbilen ile Taner Okburan’ı Avukat Emre Kadri, sanık Fahri Karagözlü’yü Avukat Güneş Menteş ve sanık Rasiha Serdaroğlu’nu Avukat Tahir Seroydaş ve Avukat Ömer Başay temsil ediyor.

Bir sanık ücret alıyordu

Polis memuru Baz, Avukat Kadri’nin sorusu üzerine, sanık Taner Okburan’ın dıştan ameliyatlara katılan bir hemşire olduğunu ve Ada Hospital’de yapılan operasyonlardan, 200 TL aldığını tespit ettiğini kaydetti. Ancak sanık Ayşegül İşbilen’in hastanenin bir personeli olduğunu aktaran Baz, sanık Fahri Karagözlü’yle birlikte girdiği operasyonlardan ekstra ücret aldığı yönünde bir şahadet olmadığını söyledi.

Ameliyatlara karışma hakları yok

Emre Kadri, müvekkillerinin hemşire olduğunu ve ameliyatlarda doktorun söylediklerini yaptığını, operasyona karışma ve müdahale etme gibi bir haklarının olmadığını iddia etti.

Avukat Kadri’nin dünkü celsede öne çıkan bir diğer sorusu ise “Hemşirelerin hastalara tanı yapma veya doktorun yaptığı tanıyı değiştirme hakkı var mı” şeklinde oldu. Tahkikat memuru Baz’ın bu soruya cevabı “yoktu” şeklindeydi.

Hemşire kayıt defteriyle ilgili sanık 3 Ayşegül İşbilen’den izahat istediğini belirten Baz, sanık İşbilen’in kendisine, “Ben Fahri beyin söylediklerini yazıyordum başka bir şey söylemeyeceğim” diye beyanda bulunduğunu kaydetti.

Bugün devam edecek

Ağır Ceza Mahkeme Başkanı Fatma Şenol, Avukat Emre Kadri’nin sorgusunun ardından, iddia makamının ilk tanığı olan tahkikat sorumlusu polis çavuşu Namık Kemal Baz’ın, savunma avukatları tarafından istintakına (sorgulanmasına) devam edilmek üzere duruşmayı bugüne erteledi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.