1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KÜRTAJ DAVASI: KİST DİYE YAZILDI FETÜSÜN ANNESİ ÇIKTI
KÜRTAJ DAVASI: KİST DİYE YAZILDI FETÜSÜN ANNESİ ÇIKTI

KÜRTAJ DAVASI: KİST DİYE YAZILDI FETÜSÜN ANNESİ ÇIKTI

Kist diye yazıldı fetüsün annesi çıktı

A+A-

Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşülen kürtaj davasında, tahkikat sorumlusu Namık Kemal Baz, sanık Fahri Karagözlü’nün avukatı Güneş Menteş’in sorularını yanıtladı

Tahkikat sorumlusu Namık Kemal Baz, Ada Hospital’de uzman doktor tarafından yapılan incelemede, bin dosyanın 73’ünde şüpheli işlem yapıldığının tespit edildiğini kaydetti. Şüpheli bir dosyada adı geçen ve “kist” ameliyatı olduğu yazan bir kadından alınan kan örneğinin Türkiye’ye gönderildiğini ve fetüslerden birinin annesi olduğunun tespit edildiğini kaydetti.
Elmas TOKAY
Kamuoyunda “kürtaj davası” adıyla bilinen, Ada Hospital’de bazı hamileliklerin yasa dışı sonlandırılmasıyla ilgili 6 sanıklı davaya Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün de devam edilirken, iddia makamının ilk tanığı Namık Kemal Baz, sanık Fahri Karagözlü’nün avukatı Güneş Menteş’in sorularını yanıtladı. Baz, Ada Hospital’de uzman doktor tarafından yapılan incelemede, bin dosyanın 73’ünde şüpheli işlem yapıldığının tespit edildiğini kaydetti.
Fatma Şenol’un başkanlığında Yargıç Murat Soytaç ve Yargıç Seren Bensen’den oluşan Girne Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti’nin baktığı “yasadığı kürtaj” davasını, İddia Makamı Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Erdinç Akyener yürütürken, sanık Mehmet Ali Tunçbilek’i Avukat Serhan Çınar, sanık Verda Tunçbilek’i Avukat Mustafa Şener, sanıklar Ayşegül İşbilen ile Taner Okburan’ı Avukat Emre Kadri, sanık Fahri Karagözlü’yü Avukat Güneş Menteş ve sanık Rasiha Serdaroğlu’nu Avukat Tahir Seroydaş ve Avukat Ömer Başay temsil ediyor.
“Kürtaj” yerine “kist” yazıldı
Polis çavuşu Baz, avukat Güneş Menteş’in sorusu üzerine, şüpheli dosyalar içerisinde adı geçen bir kadının ifadesi alınmak üzere polise çağırıldığını söyledi. Kadının polise gelerek “kist” ameliyatı olduğuna dair ifade verdiğini anlatan Baz, daha sonra bu kadından DNA testi için kan alındığını söyledi. Baz, kadından alınan kan örneğinin, İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildiğini ve orada incelemesi yapılan fetüslerden biriyle uyumlu olduğunun tespit edildiğini söyledi. Bunun üzerine Avukat Menteş, konu kadının acı ve sızı içerisinde hastaneye gittiğini iddia etmesi üzerine Baz, kadının kendilerine verdiği ifadede böyle bir beyanının olmadığını kaydetti. Baz, kadının nişanlı olduğunu ve bebeği istemediği için kürtaj olduğunu gönüllü ifadesinde söylediğini kaydetti.
Menteş: Müvekkilimin size bir beyanı yok
Avukat Güneş Menteş, Baz’ın şahadeti sırasında, sanık Fahri Karagözlü’nün, hastanede kendisine “galiba o büyük bebek nefes aldı ve öldü. Ben cezaevine giremem, girersem ölürüm” şeklinde bir beyanı olduğunu söyledi. Ancak Menteş, müvekkilinin tahkikat memuruna böyle bir beyanı olmadığını iddia etti. Ancak Baz, sanık Karagözlü’nün böyle bir beyanı olduğunu söyledi.
Perşembe günü devam edecek
Girne Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Fatma Şenol, Avukat Güneş Menteş’in sorgusunun ardından, tanığın savunma avukatları tarafından sorgulanmasına devam edilmek üzere davayı perşembe gününe tehir etti.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.