1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KÜRTAJ DAVASI: “RASİHA SERDAROĞLU’NU HEDEF SEÇTİNİZ
KÜRTAJ DAVASI: “RASİHA SERDAROĞLU’NU HEDEF SEÇTİNİZ

KÜRTAJ DAVASI: “RASİHA SERDAROĞLU’NU HEDEF SEÇTİNİZ

Kürtaj Davası: “Rasiha Serdaroğlu’nu hedef seçtiniz

A+A-

Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşülen Kürtaj davasında, Avukat Tahir Seroydaş, tahkikat sorumlusu Namık Kemal Baz’a ciddi bir iddia yöneltti

Elmas TOKAY

Girne’deki Ada Hospital (Tunçbilek Sağlık Hizmetleri Ltd.) isimli özel dal hastanesinde, bazı hamileliklerin yasal olmayan şekilde sonlandırılmasıyla ilgili Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşülen davada yargılanan Rasiha Serdaroğlu’nun avukatı müvekkilinin hedef seçildiğini iddia etti.

Davada, iddia makamının ilk tanığı olan tahkikat sorumlusu polis çavuşu Namık Kemal Baz dün Avukat Tahir Seroydaş’ın, müvekkili Rasiha Serdaroğlu’yla ilgili sorularını yanıtladı.

Avukat Seroydaş duruşmada tahkikat sorumlusu Baz’a, “ilk günden beri sanık Rasiha Serdaroğlu’nu hedef seçtiniz, Rasiha hanım dışında hiçbir araştırma yapmadınız” dedi. Bunun üzerine Baz, “Öyle bir şahadet yok. Hastanenin diğer anestezi uzmanı O.A’nın sonlandırma (yasadışı kürtaj) ameliyatlarına girdiğine dair hiç kimse bana şahadet vermedi. Böyle bir şahadet olsaydı O.A hakkında da soruşturma yapılırdı” dedi. Bunun üzerine Seroydaş, Baz’a, bu davayla ilgili geniş çaplı bir tahkikat yapmadığını öne sürdü. Baz ise bu iddiayı kabul etmedi.

Fatma Şenol’un başkanlığında Yargıç Murat Soytaç ve Yargıç Seren Bensen’den oluşan Girne Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti’nin baktığı “yasadığı kürtaj” davasını, İddia Makamı Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Erdinç Akyener yürütürken, sanık Mehmet Ali Tunçbilek’i Avukat Serhan Çınar, sanık Verda Tunçbilek’i Avukat Mustafa Şener, sanıklar Ayşegül İşbilen ile Taner Okburan’ı Avukat Emre Kadri, sanık Fahri Karagözlü’yü Avukat Güneş Menteş ve sanık Rasiha Serdaroğlu’nu Avukat Tahir Seroydaş ve Avukat Ömer Başay temsil ediyor.

Çok fazla çelişkili defter ve dosyalar var

Ada Hopital’da tutulan birçok dosyanın çelişkili ve güvensiz olduğunu kaydeden Namık Kemal Baz, özellikle, tüp bebeklerle ilgili tutulan defterde, 18 Kasım 2014 tarihinden Şubat 2016 tarihine kadarki dönemde, ameliyatlara giren anestezi doktoru olarak sadece Rasiha Serdaroğlu’nun adının yazdığını söyledi. Baz, konu defterde yazan ameliyat tarihlerini, sanık 2 Verda Tunçbilek’in hemşireler tarafından yazılan ajandasındaki tarihlerle karşılaştırdıklarını, burada da ameliyatlara giren diğer anestezi doktoru O.A.’nın isminin yazdığını söyledi. Bunun büyük bir çelişki olduğunu kaydeden Baz, hastanedeki birçok dosya ve defterde bu gibi çelişkiler bulunduğunu kaydetti.

Baz: O.A. ile ilgili şahadet yok

Avukat Seroydaş dünkü celsede, Ada Hospital’de çalışan diğer anestezi umanı olan O.A.’nın da sonlandırma ameliyatlarına girdiğini iddia etti. Tahkikat memuru Baz ise O.A.’nın bu ameliyatlara girdiği yönünde yeterli bir şahadet bulunmadığını kaydetti. O.A. hakkında yeterli bir şahadet olması halinde onun hakkında da soruşturma başlatılacağını kaydeden Baz, ancak, şu ana kadar, yasadışı kürtaj ameliyatlarına sadece Rasiha Serdaroğlu’nun girdiği yönünde şahadet olduğu için sanığın tutuklandığını söyledi.

“Ameliyatları aynı ekip yapıyordu”

Avukat Seroydaş, Baz’a, annesi tespit edilen fetüsün dışında, dava konusu olan diğer 4 fetüs ile ilgili olarak sanık Serdaroğlu’nu suça bağlayıcı ne bulduğunu sordu. Baz ise bu meseleyle ilgili yapmış olduğu araştırmada, tüm fetüslerin ameliyatlarını aynı ekibin yaptığına dair elinde şahadet bulundu şeklinde yanıt verdi. Bunun üzerine Avukat Seroydaş’ın, 4 fetüs ile ilgili 11 Temmuz 2016’dan önce alınan bir şahadet olup olmadığını sorması üzerine, polis çavuşu Baz, Türkiye’den diğer fetüslerle bağlantısı olabileceği tahmin edilen kişilerden DNA örneği alınamadığını, bu yönde rapor temin edemediği için bir gelişme sağlayamadığını aktardı.

O.A. yasal kürtajlara giriyordu

Tanık A.D.’nin ilk ifadesinde hastanenin diğer anestezi O.A’nın kürtaj ameliyatlarına girdiğini söylediğini anımsatan Avukat Seroydaş, neden O.A’nın da tutuklanmadığını sordu. Polis çavuşu Baz ise anestezi uzmanı O.A’nın sonlandırma ameliyatlarına değil yasal olan kürtaj ameliyatlarına girdiğini tespit ettiğini, bu nedenle tutuklamadığına dikkat çekti. Bunun üzerine Avukat Seroydaş, O.A’nın 1 yıldır hastanenin anestezisti olduğunu, onun izinde olduğu dönemlerde Rasiha Serdaroğlu’nun geldiğini söylemesi üzerine, polis çavuşu, sanıklar Mehmet Ali ve Verda Tunçbilek’in, O.A’nın, Fahri Karagözlü’nün operasyonlarına girmediğine dair ifadelerini olduğunu aktardı.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.