1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KÜRTAJ SANIKLARI YENİDEN MAHKEMEDE!
KÜRTAJ SANIKLARI YENİDEN MAHKEMEDE!

KÜRTAJ SANIKLARI YENİDEN MAHKEMEDE!

"Yasadışı Kürtaj" davası sanıkları tutuklu kalmaya devam edecek

A+A-

Girne Ağır Ceza Mahkemesi, bu adli yılda, kıdemli yargıç Melek Esendağlı, Yargıç Murat Soytaç ve Seran Bensen oluşacak ancak, yasadışı kürtaj davasında, heyete kıdemli Yargıç Fatma Şenol başkanlık edecek.

Davayla ilgili ilk oturum bugün yapıldı.

Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde bu davayla ilgili İddia Makamı adına Başsavcılığı temsilemn Kıdemli Savcı Erdinç Akyener hazır bulunurken, sanık Mehmet Ali Tunçbilek’i Avukat Serhan Çınar, sanık Verda Tunçbilek’i, Avukat Mustafa Şener, sanıklar Ayşegül İşbilen ile Taner Okburan’ı Avukat Emre Kadri ve Avukat Ali Hidayet, sanık Fahri Karagözlü’yü Avukat Güneş Menteş ve sanık Rasiha Serdaroğlu’nu Avukat Tahir Seroydaş ve Avukat Ömer Başay temsil etti.

Davanın ilk oturumunda mahkeme Başkanı kıdemli yargıç Fatma Şenol, sanıkların itham edilmesi ve iddia makamının ilk tanığını dinletmesi için oturumu yarın saat 11.00’a tehir edilmesi ve sanıkların hükümsüz tutukluluk hallerinin devamına emir verdi.

Başkan Şenol ayrıca bu davanın, Pazartesi, Salı ve Perşembe günleri Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşülmesine de karar verdi.

Sanıklar, Mehmet Ali Tunçbilek, Verda Özkent Tunçbilek ve Rasiha Serdaroğlu, Ağır veya hafif bir suç işlemek için sersemletmek , çocuk düşürmeye teşebbüs, hamileliği yasadışı olarak sonlandırmak, çocuğun doğumunu gizleme suçlarından, sanıklar Ayşegül İşbilen, Taner Okburan , Fahri Karagözlü bu suçlara ek olarak adam öldürme suçundan da itham edilerek yargılanacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.