1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KÜRTAJ SKANDALINDA KAN DONDURAN YENİ İDDİALAR!
KÜRTAJ SKANDALINDA KAN DONDURAN YENİ İDDİALAR!

KÜRTAJ SKANDALINDA KAN DONDURAN YENİ İDDİALAR!

Her 10 çocuktan 6'sı kardeş olabilir!

A+A-

Remzi Samar

Kürtaj skandalında ismi geçen zanlılarla ilgili soruşturmalar sürerken konu ile ilgili olarak ortaya çıkan yeni gelişmeler kan dondurdu.

KKTC’deki bazı tüp bebek merkezlerinin yasaya uymadıklarına işaret eden kaynak,  “Yasaya göre Danimarka gibi ülkelerden lisanslı olarak gelmesi gerekirken bu kurallara uyulmuyor. Elimde taşıyıcı anne, sperm ve yumurta satan kişilerin listesi var. Tüp bebek tedavisi olan kişilerin yasaya göre 6 ayda 1 yumurta ve spermi sağlıklı olması açısından vermesi gerekiyor. Her ay 300 Euro’ya TC ya da KKTC’deki öğrenci kesimlerinden sperm ve yumurta alıyorlar” ifadelerini kullandı.

“Araplar yumurta sahibiyle imam nikahı kıyıyor”

Yumurta alan Arap vatandaşların ise genelde yumurtayı verecek kızlarla imam nikahı kıydıklarını öne süren kaynak, İran Filistin ve Dubai vatandaşlarının bu kişilerin geldikleri ülkelerin başında yer aldığını dile getirdi.  

“Yıllardır bebek bekleyen hastalar şüphelenmiyor”

Bu durumdan haberi olmayan kişilerin de yıllardır beklediği çocuk dünyaya gelince hiç şüphelenmediklerini aktar kaynak, “ Bu durum örtbas etmesinler diye bu bilgileri Avrupa Sağlık Örgütü ve Güney Kıbrıs Sağlık Bakanlığı ile de paylaştım” şeklinde konuştu.  

“Sadece Ada Hospital değil diğer merkezlerde de bu işlemler uygulanıyor” diyen kaynak, “Sağlık bakanlığı ve Tabipleri Birliği bu isimleri iyi değerlendirip bu kişilerin diplomalarını iptal etmesi gerekiyor” diyerek çağrıda bulundu.

8748508-001.jpg

“Facebok hesabında yumurta alıyor musunuz mesajı”

Öte yandan Ada Tüp Bebeğin facebook hesabından ulaşan bazı isimlerin yumurta alıp almadıklarını soruyor. Verdikleri ücreti öğrenip ona göre başka birimlere yönlendirildiği mesajlarda açıkça gözüküyor.

10 çocuktan 6’sı kardeş

“Ada Hospital’de tüp bebek tedavisine gelen çiftlerden, yumurta ve sperm çalındığını iddia eden kaynak şunları söyledi:

“Yumurta ve spermler çalındıktan sonra da biz hallederiz, siz çocuk sahibi yaparız diye çiftlerin haberi olmadan onlara kaliteli yumurta ve sperm enjekte ediliyor. Ada Hospital’da doğan 10 çocuktan 6’sı anne veya babadan dolayı kardeş.  Bu durum Türkiye’deki hastanelerde çalışan bazı kişilerin de yardımıyla yapılıyor. Yani işin bir de Türkiye ayağı var.”

“Herkes DNA kontrolü yapmalı”

O hastaneden çocuk sahibi olan kişilerin DNA kontrolü yaptırmaları gerektiğinin altını çizen kaynak, “Hastaneye giderek eşinin tedavisi ve doğum yapabilmesi için kaliteli sperm veren kişilerin haberi olmadan çalınan spermler, daha sonra yine kişilerin haberi olmadan tedavi olan başka bir çifte aktarılıyor. Otomatik olarak da tedavi gören 2’inci kadının dünyaya gelen bebeği kocasından olmuyor, başka bir adamdan oluyor. Kısacası bir adamın farklı kadınlardan 2 veya belki de daha fazla çocuğu oluyor. O merkezde tüp bebek yöntemi ile doğuran herkes DNA kontrolü yapmalı.”

Turist olarak geldi hastanede çalıştı

İsminin deşifre olmasını istemeyen kaynak,  bu olayların Türkiye ayağı olan kadının Türkiye’de devlet hastanelerinin birinde hemşire olarak görev yaptığını söyleyen kişi, “Hemşire çalıştığı hastaneden uzun süreli rapor alarak turist adında Ada Hospital’e çalışmaya geldi. Geçici işini beğenince de Türkiye’deki, işinden istifa etti” şeklinde konuştu.

Bilenler 6 bin Euro ödüyor

Bazı çiftlerin olaydan haberdar olduğunu ve bilerek sperm ve yumurta aktarılmasını yani donasyon işlemimi kabul ettiğini de iddia eden şahıs, “Bilen ve bilmeyen arasında tek fark fiyat farkı oluyor. Bilmeyen bu işlem için 3 bin Euro öderken, bilen 6 bin Euro ödüyor. Bu olaylar kapsamında başka kişilerden yumurta veya sperm alacağını bilen çiftler, yumurta ve spermlerin yurtdışından yasal merkezlerden getirileceğini sanıyor ama bu noktada da onlar aldatılıyor. Onlara enjekte edilen spermler KKTC’den öğrencilerin veya KKTC vatandaşlarının spermleri oluyor” dedi.

Yeni Bakış

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.