1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. KÜRTAJDAN SONRA ÖLDÜ SANDILAR, YAŞADI!
KÜRTAJDAN SONRA ÖLDÜ SANDILAR, YAŞADI!

KÜRTAJDAN SONRA ÖLDÜ SANDILAR, YAŞADI!

İtalya'da kürtajla alındıktan sonra öldü sanılarak bir köşeye bırakılan erkek bebek neredeyse iki gün hayatta kalmayı başardı.

A+A-

Kürtaj skandalıyla çalkalanan ülkemizde 34 haftalık bebeğe yapılan kürtaj işlemi tartışılırken, aklımıza 2010 yılında İtalya'dan tüm dünyaya servis edilen yürek burkan haber geldi. İnsanın okudukça yüreğini parçalayan bu hikayenin aslında ülkemizde çok daha acımasız muadilleri olduğunu bilmek daha da ürkütücü. Yüreği dayananlar 22 haftalık bebeğin hikayesini aşağıdaki satırlarda okuyabilirler. 

İtalya'nın güneyindeki Rossano'da bulunan bir hastanenin yoğun bakım ünitesine kaldırılan 22 haftalık bebek bir gün sonra yaşam savaşını yitirdi.

İlk kez hamile kalan anne, ultrason verilerine göre bebeğin sakat doğabileceği öne sürüldüğü için kürtajı tercih etmişti.

Ancak cumartesi günü yapılan kürtajda sağ kalmayı başaran bebek doktorlar tarafından yaşamadığı düşünülerek ölüme terk edildi.

Bebeğin hayatta kalmayı başardığı, operasyondan yaklaşık 20 saat sonra dua etmek için gelen hastane rahibi tarafından farkedildi.

Rahip, göbekbağı hala bağlı olarak bir çarşafa sarılmış haldeki bebeğin kıpırdayıp nefes aldığını gördü. Hemen doktorlar çağrıldı ve bebek yakındaki daha donanımlı başka bir hastaneye götürüldü. Ancak talihsiz bebek pazartesi sabahı hayata gözlerini yumdu.

İtalyan polisi olayı cinayet olarak ele alıyor. Yasalara göre, kürtaj sonrası hayatta kalmış bir bebeğin yaşamasını sağlamak doktorların sorumluluğunda. İtalyan hükümeti de hastane çalışanları hakkında soruşturma başlattı.

22 haftada gerçekleştirilen çoğu kürtaj işlemi, genelde henüz gelişmemiş olan ceninin ölümüyle sonuçlanacak şekilde doğumun başlatılmasına dayanıyor.  Olay, İtalya'da büyük tepkiye yol açtı. Zira, bu, ülkede sadece üç yıl içinde yaşanan ikinci aynı türden vaka. Diğer olayda Floransa'da 22 haftalıkken genetik bozukluğu olduğu gerekçesiyle alınan bebek, üç gün yaşamıştı.

İtalya'da 1978'den beri ilk üç ay içinde gebeliğe son verilebiliyor, ama üçüncü ayda kürtaj sakatlık gibi özel koşullara bağlı.

2005'te İngiltere Manchester'da 24 haftalık bebek üç kürtaj girişimine rağmen canlı doğmuştu. Şu anda beş yaşında ve okula gidiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.