1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. KURTULAN İŞÇİ: AMİRLER BİZİ YANLIŞ YÖNLENDİRDİ HEP
KURTULAN İŞÇİ: AMİRLER BİZİ YANLIŞ YÖNLENDİRDİ HEP

KURTULAN İŞÇİ: AMİRLER BİZİ YANLIŞ YÖNLENDİRDİ HEP

Soma faciasından kurtulan bir işçi yaşadıklarını anlattı:

A+A-

Soma faciasından kurtulan bir işçi yaşadıklarını anlattı: "Amirler bizi yanlış yönlendirdiler hep. Havanın geldiği kısma yönlendirdiler. Havanın geldiği yönden girince komple kaldı arkadaşlar."
Soma’daki maden faciasından sağ kurtulan işçi Özcan Cüce yaşadıklarını Habertürk televizyonunda anlattı. Özcan Cüce şunları söyledi:

“Yangın vardı ondan dolayı oldu. Temiz havadayken olduğumuz bölgede 143 kişiydik. Aşağı yukarı 70-80 tanesi kaldı o bölgede. Diğer bölgeleri bilmiyoruz. Basınçlı havaları kestim onunla durdum 4 saat. Dua edip durduk. Yapacağınız başka bir şey yok çünkü.

Amirler bizi yanlış yönlendirdiler hep. Havanın geldiği kısma yönlendirdiler. Havanın geldiği yönden girince komple kaldı arkadaşlar. İleri geri kaçanlar kaçtı, kaçmayanlar bir şekilde kurtuldular. Geriye dönüyorlar, geldikleri istikamete geri dönüyorlar, öyle kurtuldular. Tam terse gidenler kurtulamıyorlar.

Ocaktan çıkıyorduk, havaya denk geldik. Ne ileri gidebildik ne geri. Yardımı nereden isteyeceksin? Kimden isteyeceksin? Telefonlar çekmiyor. Ortada biziz. İleri-geri. 800 kişi falan vardı madende. Herkes bölüm bölüm, ayrı ayrı... Bizim olduğumuz yerde erken çıkanlar hariç 143 kişi saydılar.

Ben dolaştım, bant yanıyordu. Yangını söndürmediler. Biz tekrar geri döndük havalandırmaya geri döndük. Maske taktık, nefesimizi tuttuk. Havanın önüne attık kendimizi, havayı kestim. 15-20 kişi gittiler; dedim ki, gitmeyin dumanın üzerine gidiyorsunuz dedim. Hepsi yanımdan geldiler geçtiler bir tek ben kaldım. Onların hepsi can çekişiyordu. Onların hepsi kaldı. İhmal var mı yok mu bilemem.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.