1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KURUCU CUMHURBAŞKANI DENKTAŞ, DAÜ’DE ANILDI
KURUCU CUMHURBAŞKANI DENKTAŞ, DAÜ’DE ANILDI

KURUCU CUMHURBAŞKANI DENKTAŞ, DAÜ’DE ANILDI

Doğu Akdeniz Üniversitesi Rauf Raif Denktaş Kıbrıs Türk Tarihi Araştırma Merkezi (DAÜ- RRDAM), Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş için anma etkinliği düzenledi.

A+A-

Doğu Akdeniz Üniversitesi Rauf Raif Denktaş Kıbrıs Türk Tarihi Araştırma Merkezi (DAÜ- RRDAM), Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş için anma etkinliği düzenledi.

Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın  ikinci ölüm yıl dönümü nedeniyle düzenlenen anma etkinliğine, oğlu, Başbakan Yardımcısı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş da katıldı.

Kurucu  Cumhurbaşkanı Denktaş’ın DAÜ’yü ziyaretlerinden oluşan fotoğraflar ile  kendi sesinden “Benim İki Bayrağım Var”  şiiri sinevizyondan gösterildi.

Etkinlikte Kurucu Cumhurbaşkanı’nı en iyi tanıyan isimlerden eski Müsteşarı Ergün Olgun ile eski Yüksek Mahkeme Başkanı Taner Erginel ana konuşmacı olarak yer aldılar.

Ergün Olgun “Görüşmecilik Olgusu ve Kıbrıs Davası”, Taner Erginel ise “Hukukçu Gözüyle Rauf Raif Denktaş” konularında sunum yaptılar.

SERDAR DENKTAŞ

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş törende yaptığı konuşmada, bugünkü etkinliği bir anma olarak değil,  Kurucu Cumhurbaşkanı’nın yaptıklarına bir vefa olarak değerlendirdiğini kaydetti.

Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, “Geriye bıraktığı inanç ve devlet hala yaşıyor. O’nun bizlere aşıladığı bu inanca  -iyi yönetilmese de- kurduğu devlete bağlılık devam ediyor. Yaptıklarına vefa örneği olarak  etkinliği düzenleyen Merkez’e ve DAÜ’ye teşekkür ederim” dedi.

“İki yıldır; her gün bıkmadan usanmadan  egemenliği ve devletin önemini vurgulayan Denktaş artık aramızda yok” diyen Serdar Denktaş,  Kurucu Cumhurbaşkanı’nı özlediklerini O’na bugün dünden daha çok ihtiyaç olduğunu söyledi

Kurucu Cumhurbaşkanı’nın ülkenin başı sıkıştığında sığınacağı bir liman olduğunu kaydeden Serdar Denktaş,  Rauf Denktaş’ın  7-8 ay süren rahatsızlık döneminde dahi  ülkenin sorunlarını ve geleceğini gündeminde tuttuğunu belirtti.

Serdar  Denktaş, babasının son anına kadar hep ülkenin geleceğini düşündüğünü ifade ederek, “Bize düşen görev geleceğe yürürken devlete sahip çıkmaktır. O’nun bizden beklediği buydu. Elimizden geldiğince bu beklentisini karşılamalıyız” dedi.

ÖZTOPRAK

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Öztoprak da,  ismi Kıbrıs adasıyla özdeşleşen Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın Kıbrıs Türkü’nün varoluş mücadelesinin simgesi olduğunu kaydetti.

Rauf  Denktaş’ın hayatını Kıbrıs davasına adadığını vurgulayan Öztoprak, “Sadece KKTC ve Türkiye’de değil, tüm Türk dünyasında sevilen devlet adamıydı” dedi.

Öztoprak, merhum Kurucu Cumhurbaşkanı’nın, kurulduğu günden itibaren DAÜ’ye büyük destek verdiğini kaydetti.

OSAM

DAÜ-RRDAM Başkanı Prof. Dr Necdet Osam da, Merkez olarak vizyonlarının;  Kurucu Cumhurbaşkanı’nın Kıbrıs Türk mücadele tarihinde yaptıklarını inceleyerek evrensel boyuta taşımak olduğunu söyledi.

Kurucu Cumhurbaşkanı’nın  milli mücadelenin efsanevi halkası olduğunu ifade eden Osam, Denktaş’ın  Kıbrıs davasının  Türkiye nezdinde etkisinin artırılması ve uluslararası boyuta taşınmasını sağladığını kaydetti.

Osam,  Denktaş’ın yaşamı boyunca tek davasının Kıbrıs Türkü’nün davası, tek hayalinin ise Kıbrıs Türkü’nün özgürlüğüne kavuşması olduğunu belirtti.

Osam, Kıbrıs Türkü’nün yüreğinde büyük sevgiye mazhar olan Kurucu Cumhurbaşkanı’nın fikirlerine ışık tutarak yaşatacaklarını kaydetti.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.