1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KURULUŞUNUN 40. YILDÖNÜMÜNÜ KUTLUYOR
KURULUŞUNUN 40. YILDÖNÜMÜNÜ KUTLUYOR

KURULUŞUNUN 40. YILDÖNÜMÜNÜ KUTLUYOR

Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf R. Denktaş’ın istemiyle kurulan

A+A-

TAK KURULUŞ YILDÖNÜMÜ NEDENİYLE DEVLET VE HÜKÜMET YETKİLİLERİNİ ZİYARET EDECEK

YALYALI: “TAK, KIBRIS TÜRK HALKININ HER KESİMİNİN SESİNİ İÇE VE DIŞA DUYURMA TEMEL İLKESİNİ İL GÜNKÜ HEYECANLA YERİNE GETİRMEYE DEVAM EDİYOR, DEVAM EDECEK”

Kıbrıs Türk basınının temel haber kaynaklarından olan ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf R. Denktaş’ın istemiyle kurulan Türk Ajansı Kıbrıs (TAK), kuruluşunun 40. yıldönümünü kutluyor.

TAK, 40. kuruluş yıldönümü nedeniyle, yarın, devlet ve hükümet yetkililerine nezaket ziyaretinde bulunacak; kuruluş yıldönümü olan 21 Aralık Cumartesi ise sırasıyla Atatürk Anıtı, Dr. Fazıl Küçük Anıt mezarı ile Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf R. Denktaş’ın Kabrine çelenk sunup saygı duruşunda bulunacak.

Kuruluş yıldönümü nedeniyle yarın TAK Merkezi’nde doğum günü pastası kesilecek.

Kurum Müdürü Hüseyin Yalyalı, TAK’ın 40. kuruluş yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajda, Kurumun temel çalışma ilkesinin Kıbrıs Türk halkının her kesiminin sesini içe ve dışı duyurmak olduğuna işaret ederek, TAK’ın ilk günkü heyecanıyla kendisine verilen görevi yerine getirmeye devam edeceğini vurguladı.

Yalyalı, TAK’ın Kıbrıs Türk halkının sesini duyurmak hedefiyle kurulduğu 21 Aralık 1973 ile yasal statü kazandığı 1983 ve yasasının günün ihtiyaçlarına göre Cumhuriyet Meclisi’nde oybirliğiyle yenilendiği 2011 yılından sonra daha da kurumsallaşma, uzmanlaşma yolunda ilerleyeceğini söyledi.

Hüseyin Yalyalı, TAK’ın çağdaş, günün ihtiyaçlarına cevap veren yapısıyla zamanla kurumlaşma sürecini tamamlayacağını ifade ederek, Kurum’u bugünlere getiren tüm eski yönetici ve çalışanlarına teşekkür etti.

Onlardan alınan bayrağın daha ileriye tanışması, kurumsallaşmanın oturması; uzmanlaşmanın daha da kökleşmesinin zamanla ilgili olduğuna işaret eden TAK Müdürü Yalyalı, her şeyin bir süreç meselesi olduğunu kaydetti.

Yalyalı, yaşam sürdüğü sürece sorun ve sıkıntıların olmasının kaçınılmaz olduğunu, önemli olanın sorun ve sıkıntıların aşılmasına yönelik adımların atılması olduğunu ifade ederek, kişisel olarak tavrının sorunları çözmek yönünde olduğunu belirtti.

TAK’ın yeni yasasıyla çalışanlarının iş güvencesine kavuşması, yeterli olmasa da ek personelle desteklenmesinin önemli olduğuna işaret eden Yalyalı, ancak, kurumun teknik altyapı ve bina sorununun devam ettiğini bu konuda gerekli adımlarını atılması gerektiğini söyledi.

Yalyalı, Ocak 2007’de temeli atılan; 2008’de ikinci etabı tamamlanan yeni Merkez Binası’nın ivedilikle tamamlanmasının TAK’ın kendisine yasayla verilen görevini daha iyi yapmasına katkı koyacağına dikkat çekti.

Özverili çalışmaları nedeniyle kurum çalışanlarına teşekkür eden Hüseyin Yalyalı, TAK’ın kuruluş amacının kendi yasasında “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ve dünyada yaşanan olay, olgu ve gelişmeleri, çağdaş habercilik  ve tarafsızlık ilkeleri doğrultusunda haberleştirmek, halkın bilgisine sunulacak şekilde hazırlamak” olduğuna dikkat çekti.

Yalyalı, TAK’ın, kendi yasasında ifadesini bulan kuruluş amacını en iyi şekilde yerine getirmek konusunda en küçük temettüdü olmadığını, bu bağlamda, Kıbrıs Türk halkının her kesimine eşit yakınlıkta olduklarını ve olmaya devam edeceklerini vurguladı. 

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.