1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KURUMUN ZARARI 20 BİN STERLİN
KURUMUN ZARARI 20 BİN STERLİN

KURUMUN ZARARI 20 BİN STERLİN

Elektrik Kurumu’na ait kabloları çaldıkları öne sürülen 2 kişi ve bu kabloları hırsızlık olduğunu bildiği halde satın alıp sattığı iddia edilen 1 kişi teminata bağlandı

A+A-

Gazimağusa’da Organize Sanayi Bölgesi’nde KKTC Elektrik Kurumu’na ait elektrik direklerinde monteli olarak bulunan bakır havai kablolarını çaldıkları öne sürülen İsmail Mintaş ve Mustafa Duran ve bu kabloları çalıntı olduğunu bildiği halde satın alıp bir hurda şirketine sattığı iddia edilen Mustafa Çelik üçer günlük tutukluluklarının ardından dün teminata bağlandı.

Mahkemenin emrettiği teminat şartlarını yerine getiren Mustafa Duran ve Mustafa Çelik yargılanacakları güne kadar serbest kalırlarken İsmail Mintaş teminat şartlarını yerine getiremediği için hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.

İsmail Mintaş ilerleyen günlerde teminat şartlarını yerine getirebilmesi halinde yargılanacağı güne kadar serbest bırakılacak.

Gazimağusa Kaza MahkemesiCeza Davaları Yargıcı Banu Soyer’in huzurunda görüşülen teminat duruşmasında İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Hasan Çaltılı, Gazimağusa Polis Müdürlüğü Adli Şube Amirliği’nde görevli polis memuru Hamza Tarman’ı tanık olarak dinletti.

Tanık polis, zanlı 1 İsmail Mintaş ve zanlı 2 Mustafa Duran’ın ‘Kasti hasar’ ve ‘sirkat’ suçlarını işlediklerini söylerken zanlı 3 Mustafa Çelik’in de ‘Hırsızlık mal kabulü’ suçunu işlediğini kaydetti.

Çalınan bir miktar bakır kablonun zanlı 2 Mustafa Duran’a ait ataçta tespit edildiğini ifade eden polis memuru, suç işlenirken kullanıldığına inanılan merdiven ve demir kesme makasının da zanlı 2 Duran’ın bir yakınının evinde tespit edildiğini açıkladı.

Hamza Tarman, zanlı 1 Mintaş ve zanlı 2 Duran’ın söz konusu bakır kabloları zanlı 3 Çelik’e sattıklarını zanlı 3 Çelik’in de kabloları Haspolat’ta faaliyet gösteren Asbuzu isimli şirkete sattığını bildirdi.

Tarman, söz konusu bakır kabloların ağırlıklarının 725 kilo olduğunu belirtti ve KKTC Elektrik Kurumu’nun 20 bin 490 sterlin hasarı olduğunu beyan ettiğini dile getirdi.

Zanlılar aleyhine yürütülen polis soruşturmasının son bulduğunu söyleyen tanık polis, mahkemeden uygun birer teminatla serbest bırakılmalarını talep etti.

Yargıç Banu Soyer zanlıların ikişer bin TL nakdi teminat yatırmalarını emrederken KKTC vatandaşı 2’şer kefilin lehlerine 25’er bin TL’lik kefalet senedi imza etmesi karşılığında serbest bırakılmalarını emretti.

Banu Soyer ayrıca zanlıların pasaport ve seyahat belgelerine el koyarak KKTC dışına çıkışlarına yasak getirdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.