1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KUŞATMA GİBİ KUTLAMA
KUŞATMA GİBİ KUTLAMA

KUŞATMA GİBİ KUTLAMA

YÜZLERCE POLİS... ŞAŞKINLIKLA İZLEDİM

A+A-

KUŞATMA GİBİ NEVRUZ

Ülkemizde farklı noktalarda dün Nevruz coşkusu yaşandı. Nevruz kutlamalarında en çok dikkat çeken yer İskele oldu. İskele Piknik Alanı’nda gerçekleşen Nevruz kutlamalarında alından çok yüksek güvenlik önlemleri birçok kişinin tepkisini çekti. Nevruz’un adeta polis kuşatması altında gerçekleştiği yorumları yapılırken Milletvekili Asım Akansoy’da polisin aldığı önlemleri aşırı diye yorumladı.

YÜZLERCE POLİS

Adanın dör bir yanından İskele Piknik Alanı’na akın eden vatandaşlar Nevruz öncesinde yoğun güvenlik önlemleri ile buluştu. Güvenlik önlemlerinde yüzlerce polisin görev aldığı gözlemlenirken polisin adeta kuş uçurmadığı göze çarptı. Demir bariyerlerin kurulduğu piknik alanı girişine vatandaşlar tek tek güvenlik çemberlerinden geçerek girebildi. Denizden Sahil Güvenlik hücumbotlarının da göze çarptığı Nevruz kutlamaları hiçbir sorun yaşanmadan sonra erdi.

tepk.jpg

AKANSOY’DAN GÜRLER’E TEPKİ

Milletvekili Asım Akansoy etkinlik ile ilgili yaptığı açıklamada, İskele’de gerçekleşen Nevroz kutlamasında alınan çok yoğun güvenlik önlemleri sert şekilde eleştirildi. Akansoy, Gürler’den açıklama beklediğini de kaydetti.

Akansoy dün İskele Piknik Alanı’ndaki nevroz kutlamasına katıldığını ve dostluk içinde bir kutlama gerçekleştirildiğini vurguladığı açıklamasında, her siyasi görüşten ve partiden temsilcinin etkinlikte olmasının etkinliğe bir başka anlam katarak toplumsal uzlaşıyı işaret ettiğini kaydetti.

ŞAŞKINLIKLA İZLEDİM

Akansoy “Ancak tahmin edilemeyecek yoğunlukta güvenlik önleminin alınmış olmasını, diğer katılımcılar gibi şaşkınlıkla izlediğimi belirtmek isterim. Her bir kişiye birkaç sivil ve resmi polis görevlisinin düşmesi günün konusu oldu. Görevli polis arkadaşlar bile ne denli gereksiz bir işte görevlendirildiklerini davranışlarına yansıttılar. Denizden Sahil Güvenlik hücumbotları, karadan ise yüzlerce polis memuru ile sanki savaş varmışçasına ya da kendi vatandaşı ile savaşacakmışçasına etkinlik alanını kuşatan, çevik kuvveti de İskele Polis Müdürlüğünde bekleten Polis Genel Müdürlüğü, ne yapmaya çalışmaktadır?

nevr.jpg

ÖLÇÜSÜZ TAVIR
Ana yolun kapatılmasından tutun da, çoluk çocuk herkesin tek tek yoklanmasına varacak denli olağanüstü hal görüntüsü yaratan bu ölçüsüz tavrı şiddetle kınar, PGM (v) Sn. Pervin Gürler’i bu konuda açıklama yapmaya davet ederim” dedi.

Akansoy, “insanları korkutmaya çalışan, baskı altına alan, gözdağı veren hiçbir güvenlik önlemi, anlamlı ve akılcı değildir” şeklinde devam ettirdiği açıklamasında, Kıbrıslı Türklerin sahip olduğu demokratik kültüre ve uygar insan ilişkisine tamamen ters olan bir davranış sergilendiğini, bu tür bir “baskıcı önlem”in gerekçesini öğrenmek istediğini kaydetti. Akansoy, “İnsanlarımızın toplanma ve etkinlik yapma özgürlüklerini sınırlandırmaya çalışan bu ve buna benzer girişimlerin takipçisi olacağımızı belirtmek isterim” yorumunda da bulundu. 

Detay

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.