1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KUSURSUZ SANDILAR, YAKALANDILAR
KUSURSUZ SANDILAR, YAKALANDILAR

KUSURSUZ SANDILAR, YAKALANDILAR

Baba ile oğlu ve biri polis olan iki kardeş kendilerine göre kusursuz bir soygun yaptıklarını sandı ancak polis soygunu altı günde çözdü

A+A-

Baba ile oğlu ve biri polis olan iki kardeş kendilerine göre kusursuz bir soygun yaptıklarını sandı ancak polis soygunu altı günde çözdü

Polis Müfettiş Muavini Mustafa Çetereisi, kardeşi BilayÇetereisi, Rıfat Çetereisi ve oğlu AbzerÇetereisi oturup banka aracını soyma planı yaptı. Soygun planı için araç satın alındı, sahte plaka bulundu. Soygun günü ise polise ait silahla banka aracının önü kesildi ve 3 milyon TL çalan zanlılar kayıplara karıştı. Geride çok az kanıt bırakarak soygunu yapan dört zanlıdan Mustafa Çetereisi ile Rıfat Fırat iki gün ara ile Türkiye’ye gitti. Ancak özel bir ekip kurarak, soygunu çözmek için gece gündüz çalışan polisolayı aydınlattı. Türkiye ve KKTC’de gerçekleştirilen operasyonlarda ikisi burada biri Türkiye’de olan üç zanlı tutuklanırken, Rıfat Fırat ise henüz bulunamadı. Çalınan 3 milyon TL’nin akıbeti henüz belirlenemezken polisin paranın izini sürmeye devam ettiği belirtildi. Tutuklanan ve tespit edilen soyguncuların yanı sıra polis 2 kişiyi yardım ve yataklık suçundan dolayı arıyor.

OLAY GÜNÜ VE SONRASI
Bankaya ait nakil işlemlerini takip eden ve bir ay önce soygun planı hazırlayan zanlılar olay günü ise polisi şaşırtmaya çalıştı. Bankaya ait nakil aracının 24 Temmuz sabah saatlerinde yola çıkacağı bilgisine sahip olan soyguncular, Güzelyurt’taki polislerin dikkatini başka yöne çekmek için saat 07.00 sıralarında Kalkanlı’da bulunan orman arazisini ateşe verdiler. Soyguncular, daha sonra satın aldıkları ancak üzerlerine devretmedikleri sahte plakalı araçla yola çıktılar. Banka nakil aracını pusu kurup bekleyen soyguncular,10.55 sıralarında Mevlevi Kavşağına varan aracın önünü kestiler.

MASKELİ KARDEŞLER HAVAYA ATEŞ AÇTI
Soygun esnasında maske takan zanlılar, araçta bulunan banka personelini zorla indirip uzaklaşmaları için bir el ateş ettiler. Aracın önünü kesen iki soyguncunun Bilay Çetereisi ile Mustafa Çetereisi olduğu öne sürülürken, zanlı kardeşler hem banka aracını hem de kendi araçlarına binerek olay yerinden kaçtılar. 

İKİ GÜN ARA İLE ÜLKEDEN GİTTİLER
Soyguncular banka aracı ile kendi araçlarını Bostancı sınırında bırakıp kayıplara karıştı. Soygunun ardından aranan şahıs olan Rıfat Fırat 27 Temmuz tarihinde Mustafa Çetereisi ise 29 Temmuz tarihinde Ercan Havalimanı’ndan çıkış yaptı.

ONLAR KAÇTI, POLİS DURMADI
Olaydan sonra soyguncuların kullandığı aracın şasi numarasından aracın sahibini bulan polis, soyguncuların kısa bir süre önce aracı satın aldıklarını tespit etti. Polis, soyguncuların araç sahibi ile yaptığı telefon görüşmelerini inceleyerek ipucu yakaladı. Aracı satan şahıslardan aldıkları ifade doğrultusunda ilk etapta Mustafa Çetereisi’nin eşkâlini belirleyen polis, büyüksoygunu işleyenleri teker teker saptadı. İlk etapta zanlılar Bilay Çetereisi ile Abzer Fırat sabah saat 05.00 sıralarında evlerine gerçekleştirilen operasyonla tutuklandı. Ardından Türkiye’de olduğu tespit edilen Mustafa Çetereisi de Türkiye’de tutuklandı.

ŞAFAK BASKINI İLE YAKALANDILAR
İlk etapta zanlılar Bilay Çetereisi ile Abzer Fırat sabah saat 05.00 sıralarında evlerine gerçekleştirilen operasyonla tutuklandı. Ardından Türkiye’de olduğu tespit edilen Mustafa Çetereisi’de tutuklanırken, aslen Adıyaman doğumlu olan Rıfat Fırat’ın ise halen arandığı belirtildi.Öte yandan tutuklanan ve tespit edilen soyguncuların yanı sıra polis 2 kişiyi yardım ve yataklık suçundan dolayı arıyor.

İADESİ İSTENDİ
Soyguncuları tespit eden polis çalınan paranın peşine düştü. Zanlıların evinde ve Güzelyurt bölgesinde gerçekleştirilen aramalarda paranın izine rastlamayan polis dün de tüm gün aramalarını sürdürdü. Polis Müfettiş Yardımcısı Mustafa Çetereisi’niniadesi için TC yetkilileri ile temasa geçilirken, paranın yurt dışına mı çıkarıldığı yoksa KKTC’de mi olduğu araştırılıyor.

PARA GÖTÜRÜLDÜ MÜ, GÖMÜLDÜ MÜ?
Bazı iddialara göre paranın gömülmüş olabileceği belirtilirken bazı iddialarda ise Türkiye’ye giden Rıfat Fırat ile Mustafa Çetereisi’nin iki gün ara ile parayı ikiye bölerek ülkeden çıkarmış olabilecekleri öne sürülüyor.

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.