1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “KÜTAHYA’YI GÖRMEK, TANIMAK GÜZELDİ”
“KÜTAHYA’YI GÖRMEK, TANIMAK GÜZELDİ”

“KÜTAHYA’YI GÖRMEK, TANIMAK GÜZELDİ”

Denktaş, Türkiye ve Akraba Toplulukları Kültürel Paylaşım, Ekonomi ve Kalkınma Platformu resepsiyonuna katılmak üzere gittiği Kütahya'dan temaslarını tamamlayarak dün adaya döndü.

A+A-

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Anadolu Kalkınma ve İşbirliği Derneği (AKİDER)  tarafından birincisi düzenlenen Türkiye ve Akraba Toplulukları Kültürel Paylaşım, Ekonomi ve Kalkınma Platformu resepsiyonuna katılmak üzere gittiği Kütahya'dan temaslarını tamamlayarak dün adaya döndü.

Başbakan Yardımcılığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Denktaş’a Kütahya ziyareti sırasında eşi Müge Denktaş ve KKTC Ankara Büyükelçisi Mustafa Lakadamyalı da eşlik etti.

Denktaş, temasları kapsamında ilk olarak Kütahya Valiliği’ni ziyaret ederek, Vali Şerif Yılmaz ile görüştü.  Görüşmede, Vali Yılmaz Denktaş’a Kütahya hakkında bilgiler verdi.

Ardından Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça ile görüşen Denktaş, daha sonra Dumlupınar Üniversitesi, Gazi Kemal Bilim ve Sanat Merkezi, Halil İbrahim Yılmaz El Sanatları Merkezi, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası ve Güral Porselen Fabrikası’na ziyarette bulundu.

DENKTAŞ: “KÜTAHYA’YI GÖRMEK, TANIMAK GÜZELDİ”

Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, ziyaret ve incelemeler sırasında yaptığı konuşmalarda, fırsat buldukça Anadolu'nun değişik yerlerini görmek gerektiğini kaydetti ve oradaki insanlara Kıbrıs'ı tanıtmak, Kıbrıs'ta yapabileceklerini anlatmanın kendilerinin görevi olduğunu ifade etti.

Denktaş şöyle devam etti:

“Kıbrıs,  her zaman gidilebilecek bir yer olarak görülüyor ama bu karşılıklı geliş-gidişler çok fazla olmuyor. Burada hem Kütahyalı iş adamlarına Kıbrıs'ı anlatmak, hem de buranın kültürünü biraz daha yakından görmek ve asırlardan beridir var olan bu birlikteliği biraz daha pekiştirmek için ilk kez Kütahya'yı ziyaret ediyorum. Madeninden, insanına kadar böyle bir şehri görmek, tanımak benim için değişik ve güzel oldu.”

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.