1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KUTLU DOĞUM HAFTASI…
KUTLU DOĞUM HAFTASI…

KUTLU DOĞUM HAFTASI…

Saygılı ziyaret edilidi;

A+A-

KUTLU DOĞUM KOMİTESİ TAK MÜDÜRÜ SAYGILI’YI ZİYARET ETTİ 

Kutlu Doğum Komitesi, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri hakkında bilgi vermek ve etkinliklere davet etmek amacıyla Türk Ajansı Kıbrıs (TAK) Müdürü Neriman Saygılı’yı ziyaret etti.

Kutlu Doğum Komitesi Sözcüsü Mehmet Sarıoğlu ziyarette, TAK Müdürü Saygılı’ya yeni görevinde başarılar diledi.

KKTC Din İşleri Başkanlığı’nın her yıl Hz. Muhammed’in doğumunu anmak ve kutlamak amacıyla bir dizi etkinlik düzenlediğini ifade eden Sarıoğlu, bu yıl Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin 11-20 Nisan tarihleri arasında yapılacağını kaydetti.

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri hakkında bilgi veren Sarıoğlu, etkinliklerin yarın Güzelyurt’ta başlayacağını ve hafta boyunca 21 ayrı bölgede çeşitli etkinlikler gerçekleştireceklerini söyledi.

Bu yılki Kutlu Doğum Haftası’nın temasının “Peygamberimiz, Din ve Samimiyet” olduğunu ifade eden Sarıoğlu, bu yıl ilk defa Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde kompozisyon, şiir ve mektup yarışması düzenlendiğini de belirtti.

İlk ve orta öğretim düzeyinde gerçekleştirilen yarışmanın sonuçlarının hafta sonuna kadar açıklanarak Lefkoşa merkez programlarında açıklanacağını söyleyen Sarıoğlu, bu yılki etkinlikler çerçevesinde kermes ve kan bağışı kampanyası yapılacağını da anlattı.

SAYGILI

TAK Müdürü Neriman Saygılı da, Kutlu Doğum Komitesi’nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, dini unsurların önemine dikkat çekti.

Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin Din İşleri Başkanlığı’nda profesyonelce yürütülmesini takdirle karşıladıklarını ifade eden Saygılı, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilen yarışmanın da önemine dikkat çekti.

Dinin bağlayıcı, birleştirici, barışın ve sevginin simgesi olduğuna dikkat çeken Saygılı, etkinliklerin insanlara yararlı olacağına inanç belirtti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.