1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KUYALİS’E GÖRE HELLİM EKONOMİNİN CANLANMASI AÇISINDAN ÖNEMLİ
KUYALİS’E GÖRE HELLİM EKONOMİNİN CANLANMASI AÇISINDAN ÖNEMLİ

KUYALİS’E GÖRE HELLİM EKONOMİNİN CANLANMASI AÇISINDAN ÖNEMLİ

Kuyalis’e göre hellim ekonominin canlanması açısından önemli

A+A-

Rum Tarım Bakanı Nikos Kuyalis, hellimin tescil edilerek patentinin alınmasının ekonominin canlanması açısından önemli olduğunu vurguladı.

Alithia gazetesinin haberine göre, Rum Haber Ajansı’na (KİPE) konuşan Kuyalis, bakanlığının ekonominin canlanmasında ciddi bir rol üstlenebileceğini söyledi.

Tarım ve besiciliğin ekonominin kalkınmasına büyük katkıları olabileceğine işaret eden Kuyalis, hellimin tescil edilmesinin bu kalkınmada bir “kıvılcım” olabileceğini belirtti.

Hellimin kısa süre içerisinde tescil edileceğine dair iyimserliğini dile getiren Kuyalis, hellim dosyasının süratle incelenmesini istediğini ve 6 ay içerisinde Avrupa Komisyon’undan ilk olumlu cevabı almayı beklediklerini ifade etti.

Hellim dosyasının sunulmasının ardından ekonomik ya da siyasi faktörlerden herhangi bir baskı alıp almadıkları sorusuna da yanıt veren Kuyalis, Sığır Besicileri Örgütü ve Rum Peynir Üreticileri Birliği’nin bazı açıklamaları dışında ne ekonomik ne de siyasi faktörlerden baskı aldıklarını savundu.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.