1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KUYUYA DÜŞEN KÖPEĞİ İTFAİYE KURTARDI
KUYUYA DÜŞEN KÖPEĞİ İTFAİYE KURTARDI

KUYUYA DÜŞEN KÖPEĞİ İTFAİYE KURTARDI

Kuyuya düşen köpeği itfaiye kurtardı

A+A-

Lefkoşa Marmara Bölgesi’nde ağzı açık bırakılan kuyunun yanındaki iki metrelik deliğe düşen yavru köpek, itfaiye ekiplerinin yoğun uğraşı sonrasında kurtarıldı. Yavru köpeğin kurtulduğunu gören vatandaşlar, gözyaşlarına hâkim olamadı

Fehime ALASYA

Lefkoşa’da itfaiye ekiplerinin dün köpek operasyonu vardı. Marmara Bölgesi, Yüzbaşı Tekin Yurdabak Caddesi üzerinde, önceleri tiyatro olarak kullanıldığı ileri sürülen ve atıl vaziyette olan boş bir alanda kazılan ve ağzı açık vaziyette bırakılan su kuyusunun yanında bulunan iki metre derinliğindeki deliğe düşen köpek yavrusu, itfaiye ekipleri, Altın Patiler Dernek Gönüllüleri ve duyarlı vatandaşlar tarafından kurtarıldı.

Bir saatlik çalışma sonrası kurtarılan yavru köpek, olay yerine çağrılan gönüllü bir veteriner tarafından sağlık kontrolü için veteriner kliniğine götürüldü.

Dün öğleden sonra iki metre derenliğinde ve çok dar bir deliğe düşen yavru köpek, oradan geçen vatandaşların duyması ve itfaiyeye haber vermesi üzerine, yoğun uğraşlar sonucu hayata döndürüldü.

Bir hayli korktuğu gözlenen köpek, yeniden özgürlüğüne kavuşmanın sevincini yaşadı. Yavru köpeğin kurtarıldığını gören Altın Patiler Dernek Gönüllüleri ve duyarlı vatandaşlar da, gözyaşlarına hâkim olamadı. Olay yerinden geçen vatandaşlar, yavru köpeğin sesini duyması üzerine çevrede inceleme yaptılar. Çevrede bulunan yavru köpekleri ve annelerini sürekli besleyen duyarlı vatandaşlar, atıl durumda olan arazideki kuyudan şüphelendi. Şüpheleri boşa çıkmayan vatandaşlar hemen itfaiyeyi aradı ve yardım istedi. İtfaiyenin ve duyarlı vatandaşların bir saatlik titiz çalışması çevredekilerin meraklı ve endişeli bakışları arasında sürdü.  Büyük uğraşlar sonucu kurtarılan yavru köpek olay yerine çağrılan gönüllü bir veteriner tarafından sağlık kontrolü için veteriner kliniğine götürüldü.

“NEDEN KUYUNUN AĞZI VE DELİK AÇIK BIRAKILDI?”

Vatandaşlar, yaklaşık altı metrelik ağzı açık su kuyusu ve yanında bulunan iki metrelik deliğin neden ağzının açık bırakıldığını da sorguladı. Bu duruma sitem eden vatandaşlar, “Buraya bir insan da düşebilirdi, bu ne sorumsuzluk” diye isyan etti. Kurtarma operasyonu sonunda kuyuların ağzını tahta parçaları ile kapatan duyarlı vatandaşlar, güvenlik şeridi çekip, olası bir felaketin yaşanmaması için duacı oldu.    

1-680.jpg

Yavru köpeğin kurtulduğunu gören vatandaşlar gözyaşlarına hâkim olamadı

2-415.jpg

İtfaiye ekipleri ve duyarlı vatandaşların yoğun uğraşları, gergin ve meraklı bakışlar arasında sürdü

Halkın Sesi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.