1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “KUZEY-GÜNEY” OYUNU
“KUZEY-GÜNEY” OYUNU

“KUZEY-GÜNEY” OYUNU

Güzelyurt İlçesini Geliştirme ve Kalkındırma Derneği (GÜKAD), bir perdelik melodram “Güney-Kuzey” isimli oyununu;

A+A-

Güzelyurt İlçesini Geliştirme ve Kalkındırma Derneği (GÜKAD), bir perdelik melodram “Güney-Kuzey” isimli oyununu, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla dün Değirmenlik’te sahneledi.

Değirmenlik Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, oyunun sahnelenmesinin ardından konuşan Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işısal, tiyatronun kültürü yansıtan en önemli sanat dallarından biri olduğunu söyledi.

Kültüre ve sanata gereken ilginin her zaman gösterilmesi gerektiğini belirten Osman Işısal, Değirmenlik Belediyesi’nin bölgeye bir kültür merkezi yapmayı planladığını ifade etti.

Değirmenlik Belediyesi tarafından 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte sahnelenen “Güney-Kuzey” oyunu, Değirmenlik Lisesi’nde sunuldu. Oyunu Betül Paytoncular yazdı, Sevilay Paytoncular yönetti.

Etkinlikte konuşan yönetmen Sevilay Paytoncular, Değirmenlik Belediyesi’ne kültür ve sanata önem vermesinden dolayı teşekkür etti.

Kıbrıs’ta yaşanan olayları, 1974 sonrasında Güney’den Kuzey’e geçişi ve Kıbrıslıların hayatlarındaki maddi manevi değişimleri bir melodram olarak perdeye yansıtan oyunun izleyicilerden ilgi gördüğü kaydedildi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.