1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KUZEY IRAK EĞİTİM BAKANI KKTC’DE...
KUZEY IRAK EĞİTİM BAKANI KKTC’DE...

KUZEY IRAK EĞİTİM BAKANI KKTC’DE...

KUZEY IRAK EĞİTİM BAKANI KKTC’DE...

A+A-

Kuzey Irak Eğitim Bakanı Pishtiwan Sadıq, DAÜ’nün davetlisi olarak KKTC’ye geldi.

Sadıq’i Ercan Havalimanı’nda Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova ve DAÜ Rektör Vekili Prof. Necdet Osam karşıladı.

Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, Kuzey Irak Eğitim Bakanı Pishtiwan Sadıq ve DAÜ Rektörü Vekili Prof. Necdet Osam, alanda birer konuşma yaptı.

Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, Sadıq’ı KKTC’de görmekten mutlu olduğunu belirterek, şu an KKTC’deki üniversitelerde Türkiye dışındaki ülkelerden 20 bin öğrenci geldiğini ve bunların bininin Kuzey Irak’tan olduğunu vurguladı.

DAÜ’nün kısa bir süre önce Erbil’de kongreye katıldığını ve orada Kuzey Irak ile KKTC arasında gerçekleştirilecek işbirlikleri hakkında görüş alışverişinde bulunduğunu söyleyen Berova, eğitim alanında atılan her adımın kendisini mutlu ettiğini belirtti.

Berova, Kuzey Irak’tan gelen öğrenci sayısının arttırılmasına yönelik her türlü işbirliğine katkı yapmaktan memnuniyet duyacağını ifade etti.

SADIQ

Kuzey Irak Eğitim Bakanı Pishtiwan Sadıq ise, eğitim alanında olası işbirliklerini artırmaya yönelik adım atmak için KKTC’ye geldiğini belirterek, eğitim dünyanın her yerinde geleceğe açılan önemli bir kapı olduğunu söyledi.

KKTC’de eğitim gören Kuzey Irak’lı öğrencilerin ülkeden hep övgüyle bahsettiğine işaret eden Sadıq, “KKTC şu an eğitim konusunda en revaçta ülke” dedi.

Sadıq, KKTC’de eğitim alan öğrenciler sayesinde portakalla da tanıştıklarını ve en aranan meyve haline geldiğini söyledi.

Pishtiwan Sadıq, KKTC temasları sırasında, eğitim, turizm ve ziraat alanında iki ülke arasında gerçekleştirilecek işbirliği imkanlarını da değerlendireceklerini belirtti

OSAM

DAÜ Rektör Vekili Prof. Necdet Osam ise, DAÜ’nün dünya çapında çalışmalar yaptığını ve Sadıq’ın KKTC’de olmasının KKTC için çok önemli olduğunu söyledi.

Sadıq’la kısa süre önce Erbil’de görüştüklerini ve o temasların ardından da bugün KKTC’ye geldiğini anlatan Osam, Sadıq’in yoğun bir programı olduğunu ve eğitim konusunda işbirliği için çalışmalar yapılacağını belirtti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.