1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KUZEY KIBRIS MÜZİK FESTİVALİ
KUZEY KIBRIS MÜZİK FESTİVALİ

KUZEY KIBRIS MÜZİK FESTİVALİ

Kuzey Kıbrıs Müzik Derneği’nin, bu yıl 11’incisi düzenlediği ‘Uluslararası Kuzey Kıbrıs Müzik Festivali, 26 Eylül-31 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek.

A+A-

FESTİVAL MERSİN DEVLET OPERA VE BALESİ SANATÇILARININ OPERA GALA KONSERİYLE START ALACAK

Kuzey Kıbrıs Müzik Derneği’nin, bu yıl 11’incisi düzenlediği ‘Uluslararası Kuzey Kıbrıs Müzik Festivali,  26 Eylül-31 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Kuzey Kıbrıs Müzik Derneği Başkanı Halil Kalgay yaptığı açıklamada, derneğin düzenlemekte olduğu festivalin bu yıl 26 Eylül’de Mersin Devlet Opera ve Balesi Sanatçılarının Bellapais Manastırı’ nda vereceği Opera Gala Konseriyle start alacağını bildirdi.

Mersin Devlet Opera ve Balesi Sanatçıları;  Soprano Sevil Erçak, Mezzosoprano Zühal Gürgen, Tenor Baran Taner ve Bariton Serkan Karagöz, Piyanist Irina Luchin eşliğinde Verdi La Traviata, Puccini La Bohem, Bizet Carmen, Saint-Saens Samson ve Dalila gibi Operalardan Seçme Aryalar, Torna Surriento, La Spagnola, Dicitancello Vuie gibi Napoliten Şarkılar yanında çok bilinen Yalgızam,  Bozlak gibi Türküleri seslendireceklerini belirten Kalgay,  31 Ekim’de sona erecek festivalde toplam sekiz konserin yer alacağını kaydetti.

PROGRAM

11’inci Uluslararası Kuzey Kıbrıs Müzik Festivali’nde 4 Ekim’de Cello Piano Duo İkilisi Dilbağ Tokay ve Emine Serdaroğlu Cello – Piyano Resitali, 7 Ekim’de Gülsin Onay Piyano Resitali, 13 Ekim’de Alexander Markov Keman Resitali, 24 Ekim’de  Ali Hoca Modern Şarkılar Konseri, 26 Ekim’de Gülseren Sadak “Arabesk & Chopin” Piyano Resitali, 27 Ekim’de LTB Nefesli Üçlüsü Konseri ve 31 Ekim’de Arman Ratip Piyano Resitali  gerçekleşecek.

Festival, Cumhurbaşkanlığı, TC Lefkoşa Büyükelçiliği,  Ekonomi, Turizm,  Kültür ve Spor Bakanlığı, Turkcell,  Deniz Plaza ve Rocks Otel’in katkılarıyla gerçekleştirilecek.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.