1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KUZEY KIBRIS TÜRK KIZILAY DERNEĞİ 9. BÖLGESEL AVRUPA KONFERANSI’NA KATILDI
KUZEY KIBRIS TÜRK KIZILAY DERNEĞİ 9. BÖLGESEL AVRUPA KONFERANSI’NA KATILDI

KUZEY KIBRIS TÜRK KIZILAY DERNEĞİ 9. BÖLGESEL AVRUPA KONFERANSI’NA KATILDI

Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay Derneği, Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Federasyonu’nun düzenlediği 9. Bölgesel Avrupa Konferansı’na katıldı.

A+A-

Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay Derneği, aldığı davet üzerine, İtalya’nın Floransa şehrinde, Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Federasyonu’nun düzenlediği 9. Bölgesel Avrupa Konferansı’na katıldı.

Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı’nı, Dernek Başkanı Ahmet Ulubay’ın  temsil ettiği, 3-6 Haziran tarihleri arasındaki konferansta  “Ekonomik Krizin İnsani Sonuçları” ele alındı.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, bu başlık altında göç, gıda yardımları, gıda güvenliği, psikolojik yardım, yeni meslek edindirme, kriz döneminde ulusal derneklerin çalışmaları gibi konularda çalışma grupları kurulup detaylı raporlamalar yapıldı.

Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı’nın, konferans boyunca Türk Kızılayı ile sıkı bir çalışma içerisinde olduğu, birçok ulusal derneklerin temsilcilerinin Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay’ına ilgi gösterdiği; ikili tanışma ve görüşmeler yapıldığı da kaydedildi.

Uluslararası Kızılay ve Kızılhaç Federasyonu Başkanı TadateruKonoe ve Başkan Yardımcısı FrancescoRocca ile görüşüldüğü belirtilen açıklamaya göre, Konferans sırasında,  Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı olarak Rum Kızılhaç’ı temsilcisi ile de kısa süreli bir görüşme yapıldı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.