1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “KUZEY KIBRIS ÜRÜNLERİYLE SAĞLIKLI BESLENİYORUM”
“KUZEY KIBRIS ÜRÜNLERİYLE SAĞLIKLI BESLENİYORUM”

“KUZEY KIBRIS ÜRÜNLERİYLE SAĞLIKLI BESLENİYORUM”

“KUZEY KIBRIS ÜRÜNLERİYLE SAĞLIKLI BESLENİYORUM” TANITIM KAMPANYASI BAŞLADI

A+A-

ARABACIOĞLU: “ELLİ BİN ÖĞRENCİ YERLİ ÜRÜNLERİ TANIMA, YERLİ ÜRÜNLERİ TÜKETMENİN NE ANLAMA GELDİĞİNİ BİLMESİ HALİNDE SANAYİ İSTEDİĞİMİZ NOKTAYA ÇIKMASA DAHİ BÜYÜK BİR İVME YAKALAYACAK”

ÇIRALI: “KENDİ ÜRÜNLERİMİZİN TÜKETİMİNİ ARTTIRMAK İÇİN ÖNCELİKLE YERLİ TÜKETİMİ KENDİ ÇOCUKLARIMIZA AŞILAMAK BAŞLICA GÖREVİMİZDİR”

BALKIR: “KRONİK HASTALIKLARA KARŞI BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİN GÜÇLENMESİ AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ”

Yerli ürünleri tüketimi ve sağlıklı beslenmeyi teşvik etme amacıyla ilkokullarda yerli ürün zeytin yağı ve harup pekmezinin tanıtım kampanyası başlatıldı.

Kıbrıs Türk Sanayi Odası(KTSO)’nın “Yerli Ürün Haftası” etkinlikleri çerçevesinde, “Kuzey Kıbrıs Ürünleriyle Sağlıklı Besleniyorum” isimli bilgilendirme etkinliğine Nejati Taşkın İlokulu’nda başlandı.

KTSO, Eğitim Bakanlığı, Kıbrıs Türk Diyetisyenler Birliği ve Gıda Mühendisleri Odası işbirliğiyle organize edilen etkinlik kampanyasında tüm okullara görsel materyaller gönderilecek, bazı ilkokullar ziyaret edilecek.

Etkinlikte yerli ürünlerin üzerinde yer alacak logonun da tanıtımı yapıldı.  Tanıtım ziyaretleri Aralık ayı sonuna kadar devam edecek.

ARABACIOĞLU

Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu Necati Taşkın İlkokul’undaki ilk tanıtım etkinliğinde yaptığı konuşmada, yerli üretimin önemine işaret ederek, yerli ürünlerin pazarlanmasında medyanın öneminin belirtti. Arabacıoğlu, yine de pazarlamada eğitimin yerinin de tartışılmaz olduğunu söyledi.

Bu düşünceyle tanıtım kampanyası işbirliğine tereddütsüz evet dediğini kaydeden Arabacıoğlu, “Belki de üç aylık bakanlık dönemimde yaptığım en olumlu iş olduğunu söyleyebilirim” dedi.

Arabacıoğlu, “İlk ve orta öğretimde 50 bine yakın öğrenci bulunmaktadır. Bu elli bin öğrenci yerli ürünleri tanıma, yerli ürünleri tüketmenin ne anlama geldiğini bilmesi halinde sanayi istediğimiz noktaya çıkmasa dahi büyük bir ivme yakalayacak” dedi.

ÇIRALI

KTSO Başkanı Ali Çıralı ise “Kendi ürünlerimizin tüketimini arttırmak için öncelikle yerli tüketimi kendi çocuklarımıza aşılamak başlıca görevimizdir” ifadesini kullandı.

Yerli ürün tanıtımında zeytin ve harupun kullanılmasına da değinen Çıralı, zeytinin anavatanının Kıbrıs olduğu; Akdeniz ülkelerine Kıbrıs adasından yayıldığına inanıldığını; Kıbrıs zeytinin diğer ülkelerdeki zeytinlere göre avantajları bulunduğunu söyledi.

Çıralı harupun da diğer ülkelerde yetişen harupa göre daha kaliteli olduğunu ifade ederek, harup ürününe sahip çıkılmamasından dolayı üretimin 10 bin tondan 2 bin tona düştüğünü kaydetti. .

BALKIR

Kıbrıs Türk Diyetisyenler Birliği Başkanı Feriha Balkır da okul öncesi ve okul çağındaki çocukların sağlıklı beslenmeleri ve bu dönemde kazanacakları alışkanlıklar, kronik hastalıklara karşı bağışıklık sisteminin güçlenmesi açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Balkır, son yıllarda zeytin ve harupun besin değerinin çok daha değerli olduğu öğrenildiğini kaydetti.

Etkinliğe Gıda Mühendisleri Odası temsilcisi  Naile Soyel de katıldı.

ÖZVEREL

Necati Taşkın İlkokulu Müdürü Sami Özverel ise etkinlikteki konuşmasında, ülkenin kalkınmasında üretiminin önemli olduğunu belirterek, çocuklardan, yerli ürünleri kullanmaya özen göstermelerini istedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.