1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KUZEY KIBRIS’I RUSLAR BASTI
KUZEY KIBRIS’I RUSLAR BASTI

KUZEY KIBRIS’I RUSLAR BASTI

Kuzey Kıbrıs’ı Ruslar bastı

A+A-

Türkiye ile Rusya arasında yaşanan kriz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti turizmine yaradı.
 
1 - 9 Mayıs arasında tatil yapan Ruslar, Kuzey Kıbrıs’a adeta akın etti. Milliyet’ten Sefa KARAHASAN’ın haberine göre, Girne’de bütün oteller neredeyse hıncahınç doldu... ‘İşçi bayramı ve Rusya’nın bağımsızlık günü’nü kutlayan Ruslar, uzun süreli bu tatili değerlendirmek için Kıbrıs’ın yolunu tuttu. Rus turistleri ağırlayan otellerde özel eğlenceler hazırlandı.

Rusya’nın en ünlü sanatçıları Ada’ya geldi. Girne’deki 4 Merit oteli, zengin Rus turistler tarafından tamamen kapatıldı. Oteller dolunca, Merit yönetimi yaklaşık 2500 ekstra oda isteğini ise karşılayamadı.

Milliyet’e konuşan Merit Oteller Rusya Bölge Sorumlusu Umut Kara, durumu “Rusya adeta Kuzey Kıbrıs’a aktı” diye yorumladı.

‘İyi değerlendirelim’

Türkiye ile Rusya arasında süregiden krizden olumsuz etkilenmediklerini anlatan Kara, “Kuzey Kıbrıs’ta gösterilen ilgi Rusların en büyük tercihi” diye konuştu.

Seyahat Acentacıları Birliği Başkanı Orhan Tolun da, Rusya pazarının çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti. Ada’da en çok ev sahibi olan yabancıların İngilizlerden sonra Ruslar olduğunu da ifade eden Tolun, şunları söyledi:

“Rusya, Kuzey Kıbrıs’a gelecek turistlerin Türkiye üzerinden değil de, Larnaka (Rum tarafı) üzerinden gelmesini istiyor. Bize ‘sizleri ambargo dışında tutuyoruz’ diyorlar.”

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.