1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KUZEY KIBRIS’TA TERÖR GERGİNLİĞİ
KUZEY KIBRIS’TA TERÖR GERGİNLİĞİ

KUZEY KIBRIS’TA TERÖR GERGİNLİĞİ

Kuzey Kıbrıs’ta terör gerginliği

A+A-

Ankara’daki bombalı saldırının ardından, “Kıbrıs’ta da bomba patlayacak” iddialarıyla ülkede panik yaşandı ve artık sahipsiz çantalar, paketler “bomba korkusu” yaratmaya başladı

 
Her tarafta bomba paniği... Türkiye’deki terörist saldırılar ve en son olarak Ankara’da gerçekleştirilen patlama, Kuzey Kıbrıs’ta da “Acaba bizde de olur mu?” endişesi yarattı. Tam da bu korkular yaşanırken, İngiliz istihbaratının “KKTC’de kalabalık yerlerden uzak durun, tehlike var” uyarısı yaptığı iddiaları, ülkede panik yaşanmasına neden oldu. Geçmişte bir yerde unutulan çantalar, paketler kimsenin dikkatini çekmezken şimdilerde “yoksa bomba mı?” şüphesine yol açıyor. Önceki gün Gönyeli’de yaşanan bomba korkusu dün Gazimağusa, İskele ve Güzelyurt’a da sıçradı.

Güzelyurt’ta, çöpte havan mermisi... Gazimağusa’da dün otobüs durağının yanındaki çöp bidonunun arkasında unutulan sırt çantası, İskele’de ise market önüne bırakılan bavul, bomba korkusu yarattı. Polis tarafından yapılan incelemelerde her ikisinde de bomba bulunmadığı anlaşıldı. Ancak Güzelyurt’ta Eğitim Bakanı Kemal Dürüst’ün evinin bulunduğu sokakta bulunan çöp bidonunda, 81 milimetrelik havan mermisi bulunması, kafalarda soru işaretlerine ve korkuya yol açtı. Güzelyurt’ta, “Bu havan mermisi ile ne yapılacaktı? Niye çöpe bırakıldı?” soruları henüz cevap bulmadı.

İçişleri Bakanlığı’ndan yalanlama... İçişleri ve Çalışma Bakanlığı, İngiliz istihbaratının “KKTC’de kalabalık yerlerden uzak durun, tehlike var” uyarısı yapıldığı iddialarını yalanladı. Bakanlık, İngiliz istihbaratından uyarı yapıldığına dair haberlerin doğru olmadığını belirterek, resmi açıklamalar dışındaki bilgilere itibar edilmemesini istedi. Öte yandan CTP Genel Başkanı Talat ile UBP Genel Başkanı Özgürgün, KKTC’de olası herhangi bir iç huzursuzluğa karşın ülkede tedbirlerin üst düzeyde alındığını açıkladı.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.