1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KUZEY’DEKİ KIBRIS RUM MALININ BİR KIBRISLI RUM’A DEVRİ
KUZEY’DEKİ KIBRIS RUM MALININ BİR KIBRISLI RUM’A DEVRİ

KUZEY’DEKİ KIBRIS RUM MALININ BİR KIBRISLI RUM’A DEVRİ

Vergi Muafiyeti;

A+A-

 

Rum Meclisi’nin, bir Kıbrıslı Rum’un, Kuzey’de kalan taşınmaz malını, bir başka Kıbrıslı Rum’a devretmesinde, vergi ödenmesi yükümlülüğünü muaf tutan yasa tasarısını dün oy çokluğuyla onayladığı belirtildi.

Alithia gazetesi, hükümetin, söz konusu yasanın uygulanmasıyla Kıbrıslı Rumların, KKTC’de faaliyet gösteren Taşınmaz Mal Komisyonu’na başvurmasını önlemeyi amaçladığını yazdı.

Söz konusu yasa tasarısının DİSİ ve DİKO’dan toplam 26 (milletvekili) “evet”; AKEL ve EVRO.KO’dan toplam 18 ret oyuyla onaylandığını bildiren gazete, oylamada 6 da çekimser oyun bulunduğunu belirtti.

Gazete vergi muafiyetinin, düzensiz durum devam ettiği sürece ve geçici olacağını yazdı.

Haravgi gazetesine göre AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, hükümetin, Kuzey’de taşınmaz malı bulunan Kıbrıslı Rumların, Taşınmaz Mal Komisyonu’na başvurmamaları için gerçekten, teşvik edici öneriler sunmak yerine, Kuzey’deki Kıbrıs Rum mallarını satabilecek ve alabilecek güce sahip sayıdaki spekülatöre hizmet etmek için yasa tasarısı sunduğunu savundu.

DİSİ Başkanı Averof Neofitu açıklamasında, Hükümetin, vergi muafiyetinin, göçmenlerin Taşınmaz Mal Komisyonu’na başvurmasını önleyeceğine dair siyasi bir değerlendirmesinin bulunduğunu belirtti.

AKEL Milletvekili Hristos Mesis, vergi muafiyetinin, ticari olarak bu malları satın alanları ödüllendirmeyi teşkil ettiğini ifade etti.

DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos ise bunu, “doğru gidişata yönelik yarım önlem” olarak nitelendirdi.

EVRO.KO Başkanı Dimitris Şilluris, bazı kişilerin satın alacağını, vergi ödemeyeceğini ve devamında ticari alış veriş yapacağını belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.