1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KUZEY’DEN MAL ALDI DİYE...
KUZEY’DEN MAL ALDI DİYE...

KUZEY’DEN MAL ALDI DİYE...

KKTC’den patates ithal eden ve bunu yasal yollarla ihraç eden Hristos Hristofi isimli bir Rum tüccarın geçtiğimiz Cumartesi günü,

A+A-

RUM TARIM BAKANI KUYALİS: “PATATES İHRACATÇISI RUM’UN FAALİYETLERİ YASAL”

KKTC’den patates ithal eden ve bunu yasal yollarla ihraç eden Hristos Hristofi isimli bir Rum tüccarın geçtiğimiz Cumartesi günü, aralarında milletvekilleri, patates üretici ve tüccarlarının bulunduğu 200 kişilik bir grup Rum  tarafından protesto edildiği bildirildi.

Alithia’nın“Patates Tüccarını Hedef Gösterme ve Tehditler” başlığıyla yayınladığı haberde, eylem ve Rum Tarım, Doğal Kaynaklar ve Çevre Bakanı Nikos Kuyalis’in açıklamalarına yer verdi.

Gazete, eylemin, bazı küfür ve tehditten başka ciddi bir olay yaşanmayan son bulduğunu kaydetti.

Haberde, patates tüccarı Rum’un “Ahna” (Düzce) bölgesindeki tesislerine giderek, protesto eylemi düzenleyen grupta yer alan 7 milletvekilinin 2 tanesinin DİSİ’den Kiriakos Hacıyannis ve Yorgos Yeorgiyu;  Dayanışma Hareketi’nden Mihalis Yorgallas ve ELAM’dan Hristos Hristu ile Lino Papayanni olduğu belirtildi.

“TEHDİT ALAN ÜRETİCİ ÇIKMAZDA”

Haberde, “tehdit alan Hristofi’nin çıkmaz içerisinde bulunduğu” ve “yeni siparişi iptal etmeyi düşündüğü” yazıldı.

Hristofi’nin “belirli bir partinin üyelerinden” tehditler aldığını kaydeden gazete, patates ticaretine başladığı zaman “tüccarın evine kimliği belirsiz kişilerce ateş açıldığı”nı bildirdi.

RUM BAKAN: “HER ŞEY YASAL”

Gazeteye göre, Rum Tarım, Doğal Kaynaklar ve Çevre Bakanı Nikos Kuyalis, patates ihracatçısı Rum’un faaliyetlerinin, tamamen yasal olduğunu söyledi.

Kuyalis, bahse konu kişinin, bakanlığın gerekli bütün kontrollerinden geçtiğini ve patates ticaretinin, Yeşil Hat Tüzüğü’nün öngördüğü şekilde gerçekleştiğini belirtti.

TÜCCAR: “YANLIŞ BİLGİLENDİRME VAR”

Protesto edilen patates tüccarı Hristofi, sözde “Mağusa” bölgesindeki üreticilerin kendisini hedef alması sebepleriyle ilgili bir soru üzerine, sorunun, kendisinin yurt dışındaki iyi müşterilere mal satması olduğunu yorumunda bulundu.

Hristofi, bölgedeki üreticiler tarafından “malların Türkiye menşeli olduğu”na dair bir yanlış bilgilendirme başlatıldığını" ifade etti.

DİSİ MİLLETVEKİLİ HACIYANNİS: “TEHLİKELER BARINDIRIYOR”

Gazeteye göre protestocular arasında bulunan DİSİ Milletvekili Kiriakos Hacıyannis, “yasadışı ticaret ve bazı ürünlerin Kıbrıs ürünü olarak vaftiz edilmesinin içerisinde tehlikeler barındırdığını” öne sürdü.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.