1. HABERLER

  2. SPOR

  3. LACİVERT KİTAP UEFA'DA
LACİVERT KİTAP UEFA'DA

LACİVERT KİTAP UEFA'DA

Aziz Yıldırım, F.Bahçe’ye Nyon’da kurulan tezgahı işte bu savunmasıyla bozacak

A+A-

Aziz Yıldırım, F.Bahçe’ye Nyon’da kurulan tezgahı işte bu savunmasıyla bozacak

  • Kulüplerin savunmasını alan UEFA Disiplin Kurulu, suçlanan şahıslara için söz hakkı tanıyacak
  • F.Bahçe Başkanı ciltli bir kitap haline getirilen savunmasının İngilizce tercümesini dosyaya ekledi

ALAATTİN METİN

UEFA’nın F.Bahçe’ye Genel Sekreter Gianni Infantino ve İrlandalı Disiplin Müfettişi David Casserly’nin yerine İspanyol müfettiş Miguel Lietard Fernandez-Palacios’u atayarak kurduğu tezgahı Türkiye dün AKŞAM’dan okudu. 

“İşte tezgahın belgesi” manşeti, 22 Haziran’daki kritik dava öncesi, F.Bahçe’ye karşı UEFA’nın Nyon’daki merkezinde oynanan oyunu deşifre etti. 

Neydi o oyun? Infantino, kendi imzasıyla “F.Bahçe Şampiyonlar Ligi’ne 1 yıl gelmezse UEFA Disiplin soruşturması açmaz” diye resmi yazmasına karşın sözünde durmadı. 

ÖZERKLİĞİ DE AYAKLAR ALTINA ALDI
ÜSTELİK UEFA, F.Bahçe’nin Şampiyonlar Ligi’ne katılmasına engel bir durum olmadığına yönelik rapor veren İrlandalı müfettiş Casserly’nin yerine Palacios’u atadı. Casserly, UEFA normlarına göre TFF’nin hukuk organlarının kararları doğrultusunda rapor hazırlarken, Palacios ise kesinleşmemiş mahkeme kararlarıyla F.Bahçe’yi disiplin kuruluna sevk etti. İspanyol müfettiş, UEFA’nın futbolun özerkliği prensibini yerle bir etti.

ŞAHISLARA SAVUNMA HAKKI YOKTU
F.BAHÇE, Infantino ve disiplin müfettişi üzerinden kurulan tezgahı bozmak için 22 Haziran’da sağlam delillerle UEFA Disiplin Kurulu’nun karşısına çıkacak. Ancak UEFA, disiplin sürecinde bir hukuk ihlaline daha imza attı. Kulübün 2 yıl ihracının yanı sıra savunmaları dahi alınmadan şahıslar için ömür boyu  men cezası istendi. 
22 Haziran’da UEFA’nın Nyon’daki merkezinde ilk kez şahıslara söz hakkı tanınacak. 

ÜZERİNDE F.BAHÇE ARMASI VAR
BAŞKAN Aziz Yıldırım’ın 3 Temmuz sürecinde yaptığı savunma, üzerinde “Sarı” harflerle “Savunma” yazan “Lacivert” renkli bir kitap haline getirildi. Üzerinde F.Bahçe Kulübü’nün armasının bulunduğu 543 sayfalık kitap, İngilizce’ye de çevrildi. TFF heyeti ile F.Bahçeli yönetici Deniz Tolga Aytöre’nin geçen hafta UEFA ile Nyon’da yaptığı görüşmede “Lacivert” kitap Başkan Aziz Yıldırım’ın savunması olarak dosyaya eklendi.

58. MADDE İTİRAZI KAYITLARA GEÇTİ
3 TEMMUZ sürecinde üzerinde en çok tartışma çıkan konuların başında şikeye küme düşme dışında herhangi bir ceza ön görmeyen TFF Disiplin Talimatı’nın 58. Maddesi geliyordu. Maddeye yapılan değişiklikle puan silme cezası eklendi. 
UEFA’ya verilen İngilizce savunmada Başkan Yıldırım’ın 58’in değişmesine karşı verdiği mücadele de yer aldı. UEFA yöneticileri, F.Bahçe başkanının savunmasını takdirle karşıladı.

TRABZON’A MÜDAHİL REDDİ
UEFA, Trabzonspor yönetiminin davaya müdahil olma talebini reddetti. Avrupa futbolunun patronu F.Bahçe ve Beşiktaş’ın savunmalarını duruşmalı toplantıda yapma talebine ise olumlu cevap verdi. Ancak F.Bahçeli yöneticilerin kişi başı 15’er dakika olan savunma sürelerinin uzatılması talebinin reddedildiği bildirildi. 

SUÇLAMA OLMAZ
22 Haziran’daki duruşmada F.Bahçeli yöneticilerin kendilerine itham edilen suçlar hakkında savunma verebilecekleri belirtilerek, “Başka konulara girmeniz, başka bir takım ya da kişi hakkında suçlamada bulunmanız kesinlikle yasaktır. Buna asla müsaade edilmeyecektir” uyarısı yapıldı.

Kaynak:Akşam

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.