1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “LAĞIM SUYU DEĞİL, YOSUN TEMİZLEME”
“LAĞIM SUYU DEĞİL, YOSUN TEMİZLEME”

“LAĞIM SUYU DEĞİL, YOSUN TEMİZLEME”

Girne’de faaliyet gösteren Cratos Premium Hotel, atık sularını denize boşaltma haberlerinin yalan haber olduğunu savundu

A+A-

Girne’de faaliyet gösteren Cratos Premium Hotel’in atık sularını denize boşalttığına dair vatandaşlardan şikâyet geldi. Yapılan araştırma sonucunda yaza hazırlık olarak yosun temizlendiği bilgisine ulaşıldı. Cratos Premium Hotel’den yapılan açıklamada, sosyal medyada, Cratos’u hedef alan açıklamaların doğru olmadığı kaydedilerek şöyle denildi:

“27 Mart tarihinde, sosyal medya hesapları aracılığı ile tesisimiz Cratos Premium Hotel hakkında bazı yanlış ve uygunsuz paylaşımlarda bulunulduğu tarafımızdan tespit edilmiştir.

“Tesisimizde, belirli aralıklarla sürekliliği sağlanmakta olan bir yosun temizleme işlemi yapılmaktadır”

Paylaşımlarda, otel atıklarının direkt denize boşaltıldığı yolunda, gerçeği yansıtmayan ve ancak ‘yalan haber’ olarak değerlendirilebilecek ifadelere yer verilmiştir.
Tesisimizde, belirli aralıklarla sürekliliği sağlanmakta olan bir yosun temizleme işlemi yapılmaktadır. Hem denizimizin temizliği hem de misafirlerimizin sağlık ve hijyeni korumak adına gerçekleştirilen yosun temizleme çalışması aynı zamanda bir ‘çevre temizliği’ hareketidir.

Çevre Bakanlığı, geçmiş yıllarda olduğu gibi; bu yılda yaptığı kontrollerde gerekli raporları tutarak, çalışmalarımızı desteklemişlerdir

Çevre Bakanlığı, geçmiş yıllarda olduğu gibi; bu yılda yaptığı kontrollerde gerekli raporları tutarak, çalışmalarımızı desteklemişlerdir. Yapılan çalışma asıl olarak; iç denizimizde birikmiş olan ‘Yosun-Fija’ olarak tabir edilen ölü yosunların temizliğidir. Cratos Premium Hotel olarak; işletmemize yapılan bu sosyal saldırıyı kınadığımızı, yazılanların gerçekle ilgili olmadığını kamuoyuna duyururuz.”

Haberal Kıbrıslı

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.