1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LAPTA BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI BÖLGELERİNDE HALKLA BİR ARAYA GELDİ
LAPTA BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI BÖLGELERİNDE HALKLA BİR ARAYA GELDİ

LAPTA BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI BÖLGELERİNDE HALKLA BİR ARAYA GELDİ

CTP-BG Alsancak Belediye Başkan adayı Cezar Ekinci ve Lapta Belediye Başkan adayı Harper Bahadi bölgede halkla bir araya geldi, sorunları dinledi, projelerini anlattı.

A+A-

CTP-BG Alsancak Belediye Başkan adayı Cezar Ekinci ve Lapta Belediye Başkan adayı Harper Bahadi bölgede halkla bir araya geldi, sorunları dinledi, projelerini anlattı.

CTP-BG’den yapılan yazılı açıklamaya göre, ziyarete belediye meclis üyelerinin yanı sıra ilçe yöneticileri de eşlik etti.

Köy kahvesinde gerçekleştirilen sohbet toplantısına davet edilen Maliye Bakanı Zeren Mungan, Alsancak ve Karşıyaka’yı da ziyaret ederek halkla buluştu. Ziyaret ettiği yerlerde Maliye Bakanlığının yapmış olduğu faaliyetleri anlatan Mungan, halktan gelen soruları yanıtladı.

MUNGAN: “EKONOMİYİ BÜYÜTMEK İÇİN POLİTİKALAR ÜRETİYORUZ”

Mungan göreve geldikleri günden itibaren birçok dönüşüm yasasını hazırlayıp meclise sevk ettiklerini söyledi. Bu yasalardan en önemlilerinden birinin ihale ile ilgili yasa olduğuna dikkat çeken Mungan, yıllardır bir tüzük kapsamında gerçekleşen devlet ihalelerini yasal zemine taşıdıklarını kaydetti.

Kayıt dışı ekonomiyi sonlandırmak için çalışmalarının devam ettiğini belirten Mungan, Doğu Akdeniz Üniversitesi ile yapılan sözleşme gereği ekonomiyi büyütmek için çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Ekonominin güçlenmesi için şeffaf ve sürdürülebilir yerel yönetimlerin çok önemli olduğunu belirten Mungan, CTP-BG’nin koymuş olduğu hedefin çok üzerine çıkacağına dair inancının tam olduğunu sözlerine ekledi.

EKİNCİ: “TÜM ESNAFA EŞİT MESAFEDE OLACAĞIM”

CTP-BG Alsancak Belediye Başkan Adayı Cezar Ekinci, belediyecilikte hizmetlerin yanı sıra şeffaflık ve hesap verilebilirliğin de çok önemli olduğuna dikkat çekti. Her şeyden önce yıldızlı belediyecilik anlayışı gereği ihalelerin şaibeden uzak ve şeffaflıkla gerçekleşeceğini söyleyen Ekinci, ihale kapsamında olmayacak alışverişlerde veya hizmet alımlarında ise tüm esnafa eşit seviyede durarak mümkün olduğunca herkesin kalkınabilmesi için çalışacağını ifade etti.

Alsancak Belediye Başkanı Yücel Atakara’nın mali açıdan hesap verilebilirliğinin olmadığını iddia eden Ekinci, dört yıllık görev süresinde her ay toplaması gereken Belediye Meclisi’ni toplam 8 defa topladığını ileri sürdü.

Ekinci, kendi döneminde her ay en az 1 kere Belediye Meclisi’nin düzenli olarak toplanacağını ve her ayın ilk haftasında detaylı bir hesap sunumunun Belediye Kültür Merkezi binasında yapılacak toplantılarla halkla paylaşılacağını söyledi.

BAHADİ: “MALİ AÇIDAN ŞEFFAF OLACAĞIZ”

CTP-BG Lapta Belediye Başkanı Harper Bahadi de konuşmasında Belediye Başkanı Fuat Namsoy'u eleştirdi ve başkanın bölgeye seçimden seçime hizmet götürme alışkanlığı olduğunu iddia etti.

''Benim bölgeyle ile ilgili gailem vardır o yüzden aday oldum'' diyen Bahadi,  belediye çalışanlarının baskı altında tutulduğunu iddia ederek, seçildiği gün çalışanlara referandum yapma hakkı tanıyacağını söyledi.

Bahadi, Belediye Meclisi’nde görev yaptığı sürede beledi hizmetleri denetlemek için gayret gösterdiğini ancak Belediye Başkanı’nın birçok meseleyi meclis gündemine dahi getirmediğini iddia etti.

Bahadi, Lapta bölgesinin yıldızlı belediyecilik anlayışına kavuşacağını ve bu anlayışın en önemli unsurlarından birinin şeffaflık ve hesap verilebilirlik olacağını söyledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.