1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LAPTA CİNAYETİNDE KARAR YARIN
LAPTA CİNAYETİNDE KARAR YARIN

LAPTA CİNAYETİNDE KARAR YARIN

Lapta cinayetinde ;

A+A-

Lapta’da geçtiğimiz yıl meydana gelen cinayet ile ilgili mahkûmiyet kararı dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde okundu… Aleyhlerine getirilen 10 davanın 8’inden suçlu bulunarak mahkum edilen sanık Umut Taş ile Mehmet Sait Taş’ın ceza kararı yarın tarihinde okunacak.

Lapta’da 8 Şubat 2013’te Bekir Kuloğlu’nu başından vurarak öldüren, Hasan Kuloğlu’nu ise yine başından vurarak yaralanmasına neden olan ve cinayetle yargılanan sanık Umut Taş, Mehmet Sait Taş, Ahmet Taş ve Mehmet Taş hakkında mahkumiyet kararı dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde okundu. 2013 yılı Kasım ayında duruşma olarak Girne Ağır Ceza Mahkemesi gündeminde olan davanın kapsamlı bir dava olmasından ve Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nin gündeminin yoğun olmasından dolayı konu davanın 5 aydan önce sonuçlandırılamayacağı gerekçesiyle Yüksek Mahkeme tarafından Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmişti. Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi cinayet davasını 29 gün süren duruşmanın ardından karara bağladı. Dün 4 saat süren mahkumiyet kararının ardından sanık Ahmet Taş ile Mehmet Taş aleyhlerine getirilen “Taammüden adam öldürme”, “Adam öldürme”, “Adam öldürmeye teşebbüs”, “Adam öldürmek için gizli ittifak”, “Kanunsuz tabanca taşıma”, “Kanunsuz tabanca tasarrufu”, “Kanunsuz tabanca kullanma”, “Kanunsuz patlayıcı madde taşıma”, “Kanunsuz patlayıcı madde tasarrufu” ve “Kasti hasar” davalarından beraat etti. Sanık Umut Taş ve Mehmet Sait Taş ise “Taammüden adam öldürme” ve “Adam öldürmek için gizli ittifakta bulunma” davalarından beraat ederken, “Adam öldürme”, “Adam öldürmeye teşebbüs”, “Kanunsuz tabanca taşıma”, “Kanunsuz tabanca tasarrufu”, “Kanunsuz tabanca kullanma”, “Kanunsuz patlayıcı madde taşıma”, “Kanunsuz patlayıcı madde tasarrufu” ve “Kasti hasar” davalarından suçlu bulunarak mahkum edildiler. Aleyhlerine getirilen 10 davanın 8’inden suçlu bulunarak mahkum edilen sanık Umut Taş ile Mehmet Sait Taş’ın ceza kararı 16 Mayıs tarihinde okunacak.

Sanık Umut Taş’ın tasarrufundaki tabancasını olay yerinde kullandı…
2013 yılı Kasım ayında Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde 10 davadan itham edilen ve suçlamaları kabul etmeyen sanık Umut Taş, Mehmet Sait Taş, Ahmet Taş ve Mehmet Taş’ın duruşmasına 15 Nisan 2014 tarihinde Yüksek Mahkemenin emri ile Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşülmeye başlanmıştı. 29 gün süren duruşmanın ardından dün mahkumiyet kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Güran, bir ceza davasında sanık veya sanıkların mahkum edilebilmesi için İddia Makamının davaları makul şüpheden ari ispat etmesi gerektiğini belirtti. Güran, olay yerinde bulunan 7.65 mm çapındaki boş kovanlar ile maktul Bekir Kuloğlu’nun kafatasından çıkarılan 7.65 mm çapındaki mermi çekirdeğinin Sanık Umut Taş’ın olay anında tasarrufunda bulundurduğu tabancadan çıktığına ve emare olan tabancanın olayda kullanıldığına net bulgu yaptıklarını açıkladı.

-------------------------------------------------------------

Sanık Umut Taş’ın şahadetine itibar edilmedi…

Mağusa Ağı Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Güran, sanıkların yeminli ve yeminsiz şahadet verdiklerini belirterek, sanık Mehmet Sait Taş, Ahmet Taş ve Mehmet Taş’ın, sanık Umut Taş’ın elinde silah olduğunu ve ateşlediğini söylediklerini anımsattı. Sanıkların istintak sırasında şahadetlerinin sarılmadığını ve inanılır bulduklarını belirten Güran, sanık Umut Taş’ın ise “Ben kimseyi vurmadım. Benim silahım başkadır” şeklindeki şahadetine itibar etmediklerini açıkladı. Güran, sanık Umut Taş’ın 8 Şubat 2013 tarihinde maktul Bekir Kuloğlu’nu alt dudak altından vurarak ölümüne neden olduğuna, müşteki Hasan Kuloğlu’nu ise başından vurarak yaralanmasına neden olduğuna bulgu yaptıklarını belirtti.

Sanık Umut Taş, ağır tahrik altında cinayeti işledi…
Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Güran, sanık Umut Taş’ın ağır tahrik sonucu cinayeti işlediğini belirterek, maktul Bekir Kuloğlu’nu taammüden öldürmediğine, Hasan Kuloğlu’nu ise tabancayla başından vurarak yaraladığına bulgu yaptıklarını açıkladı. İddia Makamının sanık Ahmet Taş ile Mehmet Taş’ın aleyhine getirilen “Adam öldürmeye teşebbüs” davasını makul şüpheden ari ispat edemediğini belirterek yine İddia Makamının tüm sanıklar aleyhine getirilen “Adam öldürmek için gizli ittifakta bulunma” davasını ispat edemediğini açıkladı.

-------------------------------------------------

Sanık Umut Taş ile Mehmet Sait Taş mahkum edildi…

Sanık Umut Taş ile Mehmet Sait Taş’ın “Kanunsuz tabanca taşıma”, “Kanunsuz tabanca tasarrufu”, “Kanunsuz tabanca kullanma”, “Kanunsuz patlayıcı madde taşıma”, “Kanunsuz patlayıcı madde tasarrufu” ve “Kasti hasar” davalarından mahkum edilebilmesi için yeteri kadar delil ve şahadet olduğu için İddia Makamının iddialarını makul şüpheden ari ispat ettiğine dair bulgu yaptıklarını belirten Güran, sanık Ahmet Taş ile Mehmet Taş’ın bu davalardan sorumlu tutulamayacağını söyledi. Her 4 sanığın da “Taammüden adam öldürme” ve “Adam öldürmek için gizli ittifakta bulunma” davalarından beraat ettiklerini açıklayan Güran, sanık Umut Taş ile Mehmet Sait Taş’ın “Adam öldürme”, “Adam öldürmeye teşebbüs”, “Kanunsuz tabanca taşıma”, “Kanunsuz tabanca tasarrufu”, “Kanunsuz tabanca kullanma”, “Kanunsuz patlayıcı madde taşıma”, “Kanunsuz patlayıcı madde tasarrufu” ve “Kasti hasar” davalarından suçlu bulunarak mahkum edildiklerini açıkladı. Güran, ayrıca sanık Ahmet Taş ile Mehmet Taş’ın “Adam öldürme”, “Adam öldürmeye teşebbüs”, “Kanunsuz tabanca taşıma”, “Kanunsuz tabanca tasarrufu”, “Kanunsuz tabanca kullanma”, “Kanunsuz patlayıcı madde taşıma”, “Kanunsuz patlayıcı madde tasarrufu” ve “Kasti hasar” davalarından beraat ettiklerini açıkladı.

Ceza kararı yarın okunacak…
Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Güran, 8 davadan mahkum edilen sanık Umut Taş ile Mehmet Sait Taş’ın ceza kararını okumak için davayı 16 Mayıs Cuma gününe erteledi.

 

YD

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.