1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. LAPTA TURİZM FESTİVALİ BAŞLADI
LAPTA TURİZM FESTİVALİ BAŞLADI

LAPTA TURİZM FESTİVALİ BAŞLADI

Lapta Belediyesi’nin “Lapta’nın tarihi, doğası, sosyo kültürel yaşamı ve bölgenin turistik tanıtımına katkı yapma amacıyla” düzenlediği Kuzey Kıbrıs Lapta Turizm Festivali dün akşam başladı.

A+A-

Bu yıl 6’ncısı düzenlenen birçok eğlence, yarışma ve konserlere ev sahipliği yapacak festival dört gün sürecek.

Festival süresince Türkiye, Almanya, Meksika, Çek Cumhuriyeti ve Togo’dan gelen konuk ekipler yanında yerli gruplar gösteriler sunacak.
Yerli ve yabancı konuk ekiplerin Lapta Yavuzlar Lisesi’nden festival alanına kortej yürüyüşüyle start alan festival Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun festivalin açılış kurdelesini kesmesiyle başladı.

Ardından stantlar gezildi, önce Kıbrıs Evi’nin açılışı sonra 3‘üncü Lapta Fotoğraf Sergisi’nin ödül töreni ile fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

Açılış konuşmalarının ardından Meksika’dan gelen halk dansları ekibi gösteri sundu.

Festivalin ilk günü Ayda konseriyle tamamlandı.

Yaklaşık 70’e yakın aktivitenin yer alacağı festival kapsamında düzenlenecek yarışmalarda, aktivitelere katılım için 10 TL ücret ödenecek ve buralardan elde edilecek gelir Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı’na bağışlanacak.

Bu akşam “Grup Garaj” ve “Seksendört” konseriyle devam edecek festivalde yarın Türkiye, Almanya, Meksika, Çek Cumhuriyeti ve Togo’dan gelen konuk ekipler yanında yerli gruplar gösteriler sunacak.

Festival, 23 Haziran Pazar akşamı  “Grup Frekans” ile  “Burcu Güneş” konseriyle sona erecek.

Festivali, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, 39’uncu Mekanize Piyade Tümeni Komutanı Tümgeneral İbrahim Yılmaz, eski Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel, Girne Kaymakamı Gürkan Kara, Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip ve Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül ile yerli ve yabancılardan oluşan kalabalık  bir izleyici kitlesi izledi.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu yaptığı konuşmada, Lapta Belediyesi’nin bu yıl 6’ncısını düzenlediği turizm festivalinde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, turizm alanında önemli bir yere sahip olan bölgenin gelişim içinde olduğunu kaydetti.

Bu kapsamda bölgeye yapılmakta olan yatırım ve altyapıların önemli olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Eroğlu, halkın da bunlara destek verip sahip çıkması gerektiğini söyledi.

KKTC’de tanınmayan bir devlet olsa da, varlığını sahip olduğu kurum ve sivil toplum örgütlerinin düzenlediği uluslararası organizasyon ve aktivitelerle duyurmakta olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Eroğlu, bir anlaşma olur veya olmaz yaşamını Türkiye’nin güvencesi ve devlet çatısı altında sürdüren Kıbrıs Türkü’nün mutlu olduğunu kaydetti.

Halkın devletine sahip çıkmasının önemli olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Eroğlu, insanların sahip çıkıldığını dünyaya gösterildiği müddetçe KKTC ile Türk varlığının kabul göreceğini vurguladı.

AKÇA

TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça ise, Lapta Belediyesi’ni ülkeye gelen tüm turistlerin ilgisini çekecek nitelikte güzel bir festival düzenlediği için kutlayarak, beldenin turizmde hak ettiği yere gelmesine katkı koymaya devam edeceklerini söyledi.

Yörenin sahip olduğu doğal güzellik, kültürel doku ve turistik altyapıyla turizmde her geçen gün daha iyiye doğru gittiğini ifade eden Büyükelçi Akça, bu çerçevede 5 yıldızlı otellerin hizmete açılmaya başlamasının sevindirici olduğunu kaydetti.

Belediye tarafından Lapta ve bölgesine yapılan turistik alt yapı yatırımlarına destek verdiklerini de belirten Akça, Lapta sahilinde yapılmakta olan yürüyüş bandının ülke geneli destek verdikleri 3 projeden bir tanesi olduğunu söyledi.

NAMSOY

Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy da yaptığı konuşmada, festivalin 6’ncısını gerçekleştirmenin onurunu yaşadıklarını belirterek, özelde Lapta halkı, genelde ise tüm ülkenin sosyal, kültürel ve sportif yaşamına güzel bir dokunuş olacağını söyledi.

Bölgede turizmle ilgili olumsuzlukların yavaş yavaş aşılmaya başlanmasıyla Lapta’nın yeniden bir cazibe merkezi haline geleceğine inandıklarını belirten Namsoy, beldeyi geleceğe taşımak adına bölge okulları, sivil toplum örgütleri, turistik tesis sahipleri ve gönüllülerle işbirliği içinde çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

 

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.