1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. LASTİK ÇOCUK BAKIN NELER YAPIYOR
LASTİK ÇOCUK BAKIN NELER YAPIYOR

LASTİK ÇOCUK BAKIN NELER YAPIYOR

LASTİK ÇOCUK BAKIN NELER YAPIYOR

A+A-

Hindistan'ın Pencap eyaletinde esnek vücudu nedeniyle 'lastik çocuk' lakabını alan 15 yaşındaki Jaspreet Singh Kalra, dünyanın en esnek insanı olmak istiyor. 

Ülkenin kuzeyindeki Pencap eyaletinde yaşayan Jaspreet Singh Kalra, yetenekleriyle görenleri şaşkına çeviriyor. Jaspreet, başını 180, kollarını ise 360 derece döndürübiliyor. Oldukça esnek bir vücuda sahip olan Jaspreet'in annesi Surinder Kaur Karla, "Jaspreet doğduğunda biz bu yeteneğiyle ilgili herhangi bir belirti fark etmedik. Boynunun, ellerini ve vücudunun diğer organlarını çevirmeye başladığında 10 ya da 11 yaşındaydı" dedi.

12 yaşında Yoga'ya başladığını ifade eden Jaspreet ise, dirseği kırıldığı için 1.5 yıl ara verdiğini ifade etti. Kırığın iyileşmesiyle birlikte yeniden çalışmalara başladığını kaydeden Jaspreet, "Ben Youtube'de konuyla ilgili videoları izleyerek işe başladım. Bu sayede diğer insanlardan daha esnek olduğumu anladım. Bu hareketleri yaparken hiçbir ağrı hissetmedim. Sonunda benim için hobi haline geldi" diye konuştu.

Hindistan'da hatırı sayılır bir üne sahip olan Jaspreet, okulda öğrencilerin kendisiyle fotoğraf çektirip imza istediklerini söyledi.

Oğullarıyla gurur duyduklarını belirten anne Surinder, ""Ben bütün dünyanın onu tanımasını istiyorum. O bir süperstar haline gelmeli" şeklinde konuştu.

Şu an dünyanın esnek kişisi olarak bilinen Amerikalı akrobat Daniel Browning Smith'in hayranı olduğunu kaydeden Jaspreet, "Daniel Browning Smith, benim ilham kaynağıdır. Ben onun rekorunu kırmak istiyorum" ifadesini kullandı.

lastik-cocuk-yetenekleriyle-saskina-ceviriyor-2015-03-24_m.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.